FirstCategoriiNext
Previous Oferte Next

Austria-Bavaria 2018

Imagini Austria-Bavaria 2018

 
Austria este o ┼úar─â mic─â, predominant muntoas─â, cu o suprafa┼ú─â aproape dubl─â decât a Elve┼úiei ┼či de trei ori mai mic─â decât suprafa┼úa ┼ú─ârii noastre. Dun─ârea î┼či are izvoarele pe teritoriul Germanie îns─â trece prin Austria în drumul s─âu lung pân─â în Marea Neagr─â. Este singurul curs de ap─â european major ce curge c─âtre est. Cele trei lan┼úuri majore ale Alpilor - nordici, centrali ┼či sudici - merge spre vest pe teritoriul ...[mai multe detalii despre Austria]

Austria și splendorile Bavariei
Plecari 2018:19 iunie;4 iulie;23 iulie;17 august;7 septembrie
De la 422 euro/loc in dubla/6 zile (conditii speciale-ultimele locuri in autocar;locuri limitate)
De la 520 euro/loc in dubla/6 zile-Gratuit Pelerin Club Card-Primele locuri in autocar

 

BONUSURI
•    transferuri din ╚Ťar─â conform programului
•    NOU! Pachet asigur─âri inclus: asigurare medical─â, asigurare storno, asigurare de bagaj pentru  posesorii de PELLERIN CLUB CARD
•    Reducere 10% la achitarea excursiilor op╚Ťionale din ╚Ťar─â, pentru posesorii de PELLERIN CLUB CARD.

Atractii:Viena – Durnstein – Melk – Munchen – Linderhof - Neuschwanstein - Innsbruck – Wattens  Kitzbuhel – Zell am See – Salzburg - Salzkammergut – Graz

Ziua 1. Bucure╚Öti – Viena
C─âl─âtoria noastr─â începe din aeroportul Otopeni de unde ne imbarcam pentru zborul spre Viena. Dupa aterizare, imbarcare  in microbuzul de transfer si deplasare catre hotel. Cazare in Viena.
Ast─âzi este depre Viena!  Capitala Austriei este un important centru cultural al Europei vizitat anual de milioane de turi╚Öti din toate continentele. Este pentru muzic─â ceea ce Roma ╚Öi Floren╚Ťa au însemnat pentru pictur─â, sculptur─â, arhitectur─â. De numele ora╚Öului sunt legate clasicismul vienez: Haydn, Beethoven, Mozart; imperiul dinastiei Strauss; Wienerlied – liedul vienez, unic în felul s─âu; operetele; sunt vestite ╚Öcoala de medicin─â, congresele vieneze, dictatul de la Viena; tratatul de la Viena. ╚śi chiar dac─â prin absurd, nu ai auzit nimic din tot ce este legat de numele Vienei, concertul anual de Anul Nou, transmis de aici în peste 180 de tari, te face s─â visezi c─â vei poposi vreodat─â în fosta capital─â a gloriosului Imperiu al Habsburgilor -  cea mai mare dinastie european─â, care, din Evul Mediu pân─â la începutul sec. XX ╚Öi-a pus pecetea asupra istoriei continentului.  
Admirând palatele (nici o alt─â capital─â a lumii nu are atâtea), monumentele, vizitând cele mai importante muzee, colindând str─âdu╚Ťele romantice din centrul ora╚Öului, ascultând muzica ce se revars─â pretutindeni, vei reu╚Öi s─â ui╚Ťi de stress-ul cotidian, s─â te întorci în timp ╚Öi mai ales, s─â te identifici cu ceea ce a avut mai frumos lumea de alt─âdat─â: acea atmosfer─â idilic─â, specific vienez─â, care înc─â s-a mai p─âstrat.
Ne intalnim cu ghidul si grupul sosit cu autocarul din tara  si lu─âm un prim contact cu aceste locuri vizitând Palatul Schonbrunn  ╚Öi gr─âdinile sale.  Ini╚Ťial castel de vân─âtoare, construit în 1569 de împ─âratul Maximilian II, iar doi ani mai târziu împ─âratul Mathias descoper─â un izvor, pe care îl nume╚Öte “Schonen Brunnen”- fântân─â frumoas─â. La sfâr╚Öitul sec. XVII, din ordinul lui Leopold se concepe un nou castel inspirat dup─â Versailles, modelul fiind l─âsat în urm─â prin bog─â╚Ťia ╚Öi luxul exorbitant propuse.
 Continu─âm incursiunea admir─ând cl─âdirile ╚Öi monumentele istorice îmb─âiate în lumini ambientale într-un scurt tur panoramic din autocar amintind: Roata Mare din Prater, Sediul ONU, Turnul Dunarii, Ringstrasse, Opera, Palatul Hofburg, Piata Maria Tereza, Parlamentul, Burgtheater, Primaria, Universitatea.
 Dar pentru a cunoa╚Öte aceast─â Vien─â, nu ai nevoie de ma╚Öin─â. Inima ora╚Öului pulseaz─â pe locurile fostei ceta╚Ťi Vindobona, în jurul catedralei Sf . ╚śtefan, în împrejurimile Operei ╚Öi Hofburgului, în centrul înconjurat de bulevardul circular – Ringul.Viena este un ora╚Ö pentru pietoni, pentru romantici, pentru vis─âtori.
Ne retragem la hotelul nostru din Viena ca  s─â ne odihnim pu╚Ťin pentru c─â în aceast─â sear─â v─â invit─âm s─â participa╚Ťi al─âturi de noi la o cin─â tradi╚Ťional─â în faimosul cartier Grinzing (program op╚Ťional). Înc─â din secolul XII existau, în zidul de fortifica╚Ťie, mici
c─ârciumioare unde toamna se vindea tulburel proasp─ât denumit Heuriger. Din sec XVII, dup─â înfrângerea turcilor, ele s-au mutat în afara ora╚Öului, în satele înconjur─âtoare, iar Grinzing a devenit unul dintre cele mai cunoscute. Localurile au ca semn distinctiv o leg─âtur─â sau o coroan─â de crengu╚Ťe de pin atârnat─â deasupra intr─ârii. Distrac╚Ťie pl─âcut─â!
În cursul serii ne întoarcem la hotelul nostru ╚Öi ne preg─âtim de o nou─â aventur─â pe meleaguri austriece.
Ziua 2. Viena - Defileul Dun─ârii - Durnstein - Melk - Munchen
Este timpul s─â p─âr─âsim Viena. Ne îndrept─âm spre Wachau, o zon─â cu istorie vie, o clim─â blând─â ┼či un excelent vin alb, care în fiecare anotimp este un ┼úinut magic. Dealurile cu vi┼ú─â de vie, atmosfera medieval─â a satelor ┼či zonelor de pe malurile Dun─ârii se adaug─â unui întreg ce nu suport─â compara┼úii. Ocrotit de clima blând─â, de influen┼úa dun─ârean─â, de pantele înclinate perfect în soare ┼či de calitatea special─â a solului alc─âtuit din roci primitive, vinul excelent de Wachau prosper─â aici în voie, fiind deosebit de apreciat de cunosc─âtori din întreaga lume.
Primul popas va fi în Krems, ora╚Ö situat la confluen╚Ťa Dun─ârii cu râul Krems. Varietatea cultural─â ╚Öi istoric─â deosebit─â care începe înc─â din secolul X, fac din acest mic ora╚Öel o destina╚Ťie turistic─â interesant─â. Admir─âm defileul Wachau, format de Dun─âre, care se întinde pe o suprafa╚Ť─â de 40 de km între ora╚Öele Krems ╚Öi Melk. Ne pierdem apoi pe str─âdu╚Ťele mici ╚Öi înguste din centrul ora╚Öului pentru a descoperi câteva repere locale: Biserica Piarista Sf. ╚śtefan, Muzeul Weinstadt, Galeriile de Art─â.
Ne continu─âm drumul nostru prin Defileul Dun─ârii ╚Öi ne oprim în urm─âtorul ora╚Öel – Durnstein. Punctul principal de interes este Castelul, construit în jurul anului 1150 a c─ârui faim─â se datoreaz─â faptului c─â aici a fost ╚Ťinut închis de c─âtre ducele austriac Leopold V,  regele Angliei, Richard Inim─â de Leu, dup─â întoarcerea acestuia din Cruciada a treia care a avut loc în ╚Üara Sfânt─â împotriva musulmanilor. Admir─âm turnul Bisericii, care este frumos ornamentat cu elemente baroce iar culoarea predominant─â este albastru.
Coborâm tot pe malul fluviului ╚Öi ne oprim la Melk, un or─â╚Öel plin cu bijuterii arhitecturale, cea mai pre╚Ťioas─â dintre ele fiind Aba╚Ťia Melk, ridicat─â în 1089 pe un deal stâncos ce troneaz─â deasupra Dun─ârii. Înc─â din  anul 2000 a fost inclus─â pe lista obiectelor de patrimoniu gestionate de UNESCO, aici aflându-se ╚Öi o importanta colec╚Ťie de manuscrise ╚Öi c─âr╚Ťi vechi p─âstrate într-o bibliotec─â impresionant─â.
 Dup─â ce ne-am delectat cu frumuse╚Ťile locului ne îmbarc─âm în autocar ┼či ne îndrept─âm spre Munchen, capitala Germaniei. Pornim prin inima ora╚Öului, vizitând fermec─âtoarea Pia╚Ť─â Marienplatz, unde se afl─â atât sediul vechi, cât ╚Öi cel nou al Prim─âriei, apoi vedem Rathaus-Glockenspiel, o cl─âdire fascinant─â din secolul al XVI-lea. În Munchen se afl─â celebra galerie Neue Pinakothek, ce a fost inaugurat─â în secolul al XIX-lea, fiind considerat─â prima galerie de art─â contemporan─â din Europa. Seara cazare la hotel in Munchen.
Ziua 3. Linderhof - Neuschwanstein - Innsbruck
Plec─âm azi într-o vizit─â la fabuloasele castele ale Bavariei. Oprim mai întâi la Palatul Linderhof, din Ettal. A╚Öezat la poalele Alpilor Bavarezi, acesta este cel mai mic dar ╚Öi cel mai somptuos palat al lui Ludovic II, singurul pe care a tr─âit s─â-l vad─â terminat. Inspirat din Versailles, palatul are camere decorate cu pietre pre╚Ťioase, o cascad─â interioar─â ╚Öi o grot─â artificial─â, iar dormitorul regal are un candelabru de 500kg, ╚Ťinând nu mai pu╚Ťin de 108 lumân─âri. Continu─âm drumul pe grani╚Ť─â ╚Öi ajungem la Neuschwanstein, unul dintre cele mai frumoase palate din Europa. Un simbol al stilului romantic, palatul ne aminte╚Öte de basmele copil─âriei, fiind o surs─â de inspira╚Ťie pentru castelul Frumoasei din P─âdurea adormit─â de la Disneyland. Precum vechii nobili, ne retragem la Insbruck, capitala Tirolului, un minunat ora╚Ö de la poalele Alpilor. Parcurgem un scurt tur pietonal in centrul istoric  admirand  Palatul Hofburg, Goldenes Dachl, Arcul de Triumf si Partia
de Sarituri cu schiurile Berigsel.  Atrac╚Ťia principal─â a orasului este insa Schloss Ambras, o fort─ârea╚Ť─â transformat─â în palat renascentist de c─âtre Arhiducele Ferdinand II.  Ne retragem la hotel pentru odihna binemeritata. Cazare la hotel in zona Innsbruck.
Ziua 4 . Wattens - Kitzbuhel - Zell am See – Salzburg
Pornim din nou la drum  ╚Öi ne oprim la Wattens, or─â╚Öelul unde a luat na╚Ötere imperiul cristalelor Swarovski, un brand cunoscut aproape oriunde în lume. Aici putem vizita Swarovski Kristallwelten, fabrica unde se produc celebrele bijuterii, una dintre cele mai populare atrac╚Ťii turistice ale Austriei. De aici plec─âm spre Kitzbuhel, un vechi ora╚Ö minier, devenit ast─âzi una dintre cele mai selecte sta╚Ťiuni montane. Se spune c─â aici se afl─â prima pârtie de ski din Austria, datând din 1893. Micul ora╚Ö cu case colorate ╚Öi arhitectur─â medieval─â, acoperit mai tot timpul de z─âpad─â, ne d─â impresia c─â aici oamenii tr─âiesc un Cr─âciun perpetuu. Pu╚Ťin mai jos, în Zell Am See, descoperim un peisaj furat din c─âr╚Ťile po╚Ötale, cu un lac bârfit c─â ar fi „mai albastru decât albastrul”, care se întinde la poalele mun╚Ťilor împ─âduri╚Ťi. Ne vom l─âsa cople╚Öi╚Ťi de natur─â ╚Öi aproape c─â vom ignora orice altceva, c─âci cu siguran╚Ť─â ne va lipsi acest tablou epic. Seara ne vom caza la o pensiune în Salzburg.
Ziua 5.   Salzburg - St Gilgen - Bad Ischl - Graz
Începem ziua cu o sesiune de explorare în Salzburg, ora╚Öul lui Mozart. Ora╚Öul acesta este ca o scen─â de film - nu degeaba au filmat aici „Sunetul Muzicii” - datorit─â cl─âdirilor impecabile în stil baroc, str─âdu╚Ťelor lini╚Ötite, parcurilor atent îngrijite, mun╚Ťilor suberbi din fundal, castelului de pe deal, mirosul îmbietor al mânc─ârii ╚Öi lista ar putea continua la nesfâr╚Öit. Vizit─âm aici Gr─âdinile Mirabel, Domul, Ora╚Öul Vechi ╚Öi Casa lui Mozart. Plec─âm din Salzburg traversând o zon─â montan─â splendid─â, Salzkammergut, unde putem admira peisajul cu creste de munte ce se reflect─â în luciul lacurilor glaciare. Facem scurte opriri în St. Gilgen ┼či Bad Ischl, celebre sta╚Ťiuni montane ale Austriei. Pe sear─â ajungem în Graz, al doilea ora╚Ö al Austriei. Aici g─âsim un amestec fericit de stiluri ┼či mi┼čc─âri artistice, de la gotic, renascentist ┼či baroc la contemporan, care s-au succedat de-a lungul celor opt secole de istorie a ora┼čului. O lume pitoreasc─â a col┼úurilor ascunse ┼či a pasajelor secrete ┼či-a f─âcut loc lâng─â împ─âduritul Schlossberg. Pe platoul acestuia se ridic─â vechiul simbol al ora┼čului: turnul cu ceas din Graz, parte a fostei fort─âre┼úe. Privind de aici, ora┼čul de pe Mur se deschide asemenea unei c─âr┼úi. Domul din Graz, o cl─âdire apar┼úinând goticului târziu, aduce aminte de zilele în care Grazul era ora┼č imperial. Prefectura se aseam─ân─â unui palazzo vene┼úian, în timp ce Muzeul universal Joanneum, fondat de arhiducele Johann, con┼úine mai multe obiecte decât orice alt muzeu regional din Austria.
După ce ne-am delectat cu bunătăţurile locale ne indreptam spre hotelul nostru din Graz pentru cazare.
Ziua 6.   Viena - vizit─â muzee - Budapesta. Optional Crama
Ast─âzi ne întoarcem în Viena, unde avem mai mult timp s─â vizit─âm muzeele. Între ele, Muzeul Leopold este poate cel mai impresionant, ad─âpostind o colec╚Ťie de peste 5000 de tablouri ce au apar╚Ťinut odat─â unui singur om. MuseumsQuartier este un complex de muzee, restaurante ╚Öi baruri amenajate în fostele grajduri imperiale, reprezentând inima vie╚Ťii culturale a ora╚Öului. La pranz avem transfer la aeroport pentru zborul spre tara.

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Contactati-ne pentru cele mai bune oferte de cazare la Austria-Bavaria 2018!

PREŢUL INCLUDE
• Bilet de avion Bucuresti – Viena si retur;
•Transfer aeroport hotel in Viena in prima zi;
•Transfer din Viena catre aeroport in ziua  6;
•transport cu autocar climatizat;
• 5 nop╚Ťi de cazare la hotel de 2 - 4*
• 5 mic dejun;
• Vizita Viena;
• Vizita Munchen;
• Vizita Innsbruck;
• Vizita Salzburg;
• Vizita Graz;
• ghid înso┼úitor din partea agen┼úiei pe traseu, dupa intalnirea cu acesta in Viena.

NU SUNT INCLUSE ÎN PRE┼ó
• Intr─ârile la obiectivele turistice (inclusiv în excursiile op┼úionale), serviciile de ghizi locali, alte taxe ┼či cheltuieli personale.
• Excursiile op╚Ťionale pentru minim 30 de persoane;
• Funicular in Salzburg; urcarea la Neuschwanstein.
 

Grup minim 25 pers.

OPȚIONALE
•    Cina în Grinzing - 25  €/pers.

Formular de contact - Austria-Bavaria 2018

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de Email:
Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma prin Telefon
Contacteaza-ma prin Email
Cod de verificare:
Introdu codul de verificare:


Te-ar mai putea interesa si:

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (June 20, 2018)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.66639.99999999998E-5
USD (Dolar SUA)4.0420.018

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll