Previous Oferte Next

Veliko Tarnovo si Plovdiv

Imagini Veliko Tarnovo si Plovdiv

Excursie de week-end la Veliko Tarnovo si Plovdiv 2019
155 euro /loc in dubla (3 zile/ 2 nopti)
Supliment single 40 euro
Reducere seniori 10 euro! Oferta valabila pentru plata integrala pana la 15 aprilie!
Plecari 2019:  22 iunie; 07 septembrie; 21 septembrie; 19 octombrie

Atractii si obiective pe care le vom vedea pe traseu:
Fortareata Romana Sexaginta Prista, strada Aleksandrova, Biserica Sf. Treime, Biserica in stanca Dimitrie Basarabov, chiliile si bisericile de la Ivanovo (UNESCO), Veliko Tarnovo si Cetatea Taravet, Plovdiv cu centrul istoric, Teatru Antic,Stadionul Roman, Biserica Sf. Constantin si Elena, Muzeul Etnografic, Mormantul trac de la Kazanlak (UNESCO), Manastitrea Dryanovo si Pestera Bacho Kiro.

Ziua 1. Bucuresti-Ruse-Basarabov-Ivanovo-Veliko Tarnovo-Plovdiv (393 km)
Intalnire dimineata la ora 08.00 si imbarcare pentru a pleca spre Veliko Tarnovo via Ruse. Ajunsi la Ruse vom face un tur panoramic cu autocarul si vom face o oprire de cca 1 ora. Ruse mai este cunoscut si ca "Mica Viena" datorita arhitecturii cladirilor din secolele XIX-XX in stil neo baroc si neo rococo. Putem face o scurta plimbare prin centru orasului sau pe strada Aleksandrova pentru a cumpara suveniruri, sau putem merge pe malul Dunarii. Dintre atractiile care merita vizitate in Ruse sunt Biserica Sf. Treime-construita in stil rusesc in 1632, turnurile bisericii sunt ornate cu sticla foarte frumoasa; Fortareata Romana Sexaginta Prista.
Dupa Ruse, ne oprim pentru vizita la biserica in stanca Dimitrie Basarabov . Pestera mai este cunoscuta si ca Manastirea Basarabov si se afla in localitatea Basarabovo situata la 10 km de Ruse. Este singura manastire sapata in stanca inca locuita din toata Bulgaria, la cativa km urcand spre Ivanovo ,de la varsarea Lomului in Dunare. Chiliile si bisericile de la Ivanovo fac parte astazi din patrimoniul UNESCO. Se crede ca existau peste 300 de chili sapate in malul stancos al raului dintre care 40 au fost biserici.  Manastirea actuala consta intr-o bisericuta, zidita in Pestera Sfantului Cuvios Dimitrie, si cateva chilii sapate in stanca din apropiere. Biserica Gospodev Dol este cea mai bine pastrata din punct de vedere al picturilor ce le detine.
Continuam spre Veliko Tarnovo aflat la 4 km distanta si ne vom petrece ziua in acest orasel vechi de 5000 de ani , cunoscut si ca "Orasul Tarilor". In Evul Mediu acesta era cea mai puternica fortificatie bulgareasca. Situat pe raul Yantra, atrage prin arhitectura unica. In sec. XII-XIV, Veliko Tarnovo era cel mai important centru politic, economic si religios al Bulgariei.
Vom vizita Cetatea Tsaravet unde candva era resedinta familiei regale. Cetatea impresioneaza prin zidurile si crenelurile de aparare,complexul patriarchal si turnul sau cu clopot.
Continuam cu un tur pietonal prin centrul vechi al orasului, vizitam bisericile medievale "Sf. 40 Mucenici", "Sf. Dumitru", "Sf. Apostol Petru si Pavel", colindam prin ateliere mestesugaresti si magazine cu antichitati si suveniruri.
Plecam spre Plovdiv unde ajungem in cursul serii.
Cina si cazare la hotel 3 stele in Plovdiv.
Ziua 2. Plovdiv
Dupa micul dejun vom porni in explorarea orasului, cel de al 2-lea ca marime din Bulgaria dupa Sofia si viitoare Capitala Culturala Europeana in 2019. Plovdiv mai este denumit si " Orasul celor 7 dealuri " pentru ca a fost construit de-a lungul a sapte coline ce se inaltau deasupra raului Maritsa .In Plovdiv se afla Teatrul Antic-construit in timpul imparatului roman Traian, care a fost gazduit si pentru lupte de gladiatori; Stadionul Roman-construit in timpul imparatului Hadrian si putea gazdui pana la 30000 de spectator; Biserica Sfintii Constantin si Elena-cea mai veche cladire din oras, construita in anul 337 de catre imparatul roman Constantin; Muzeul Etnografic -unde putem invata despre obiceiurile si traditiile bulgare. Centrul Istoric al orasului cu stradute pavate traditional sec. XIX, are cele mai frumoase exemple de arhitectura a Renasterii Nationale, este un loc de plimbare pitoresc cu muzee, cafenele si magazine mici. Cazare la hotel 3 stele in Plovdiv.
Ziua 3. Plovdiv-Kazanlak -Gabrovo-Dryanovo-Ruse-Bucuresti (400 km)
Dupa micul dejun plecam spre Kazanlak, la poalele Muntilor Balcani la 104 km de Plovdiv. Aici se afla mormantul trac inscris in lista patrimoniului UNESCO. In jurul orasului se afla Valea Tranfafirilor, renumita pentru specia rara de trandafiri care creste aici. In fiecare an la inceputul lunii iunie aici are loc Festivalul Trandafirilor. La Kazanlak se mai poate vizita si Muzeul Trandafilor si distileria unde se produce vin de trandafiri.
Urmatoarea oprire este la 50 km la Gabrovo, un important centru commercial in perioada medievala, aflat de-a lungul Vaii Yantra si oferind peisaje superbe. Aici a fost descoperita pestera Bacho Kiro situata in canioanele raurilor Adara si Dryanovska. Exista un traseu scurt al pesterii de 30 min sau un traseu lung de cca o ora jumatate.
In Dryanovo se afla Manastirea Dryanovo cu Hramul Sf. Arhanghel Mihail . Aceasta a fost construita in secolul XII pe timpul Tarului Kaloian si distrusa in mod repetat de turci.
In decursul serii ajungem la Bucuresti.

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Contactati-ne pentru cele mai bune oferte de cazare la Veliko Tarnovo si Plovdiv!

Servicii incluse:
- cazare 2 nopti la hotel de 3 stele
- mic dejun
- 1 cina la hotel in prima seara
- transport autocar clasificat turism
- ghid roman insotitor pe tot traseul
- vizitele din program la Ruse,Basarabov,Ivanovo,Veliko Tarnovo,Kazanlak,Gabrovo,Dryanovo

Nu sunt incluse:
- asigurare medicala/storno (recomandata)
- intrarile la obiectivele turistice
- alte servicii care nu apar ca si incluse

Conditii rezervare:
- avans 50 euro in 3 zile de la data confirmarii
- diferenta se achita cu 30 zile inainte de plecare

Conditii anulare:
- intre 60 zile si data plecarii nu se percep penalizari
- intre 59-31 zile pana la data plecarii penalizare 50 euro
- intre 30 zile si data plecarii se aplica penalizare 100% din valoarea pachetului
Conditiile de anulare pentru pachetele vandute cu reduceri (exceptand reducerea pentru seniori):avansul este nerambursabil din momentul confirmarii si platii.

Grup minim: 30 persoane
Pentru grup intre 29-25 persoane se achita obligatoriu 10 euro. Pentru un grup mai mic de 25 persoane excursia se recalculeaza sau se poate anula/reprograma.

OBSERVATII:
- Documente necesare calatoriei: carte de identitate valabila sau pasaport
- Asigurarea storno este optionala, si se incheie odata cu semnarea Contractului de Comercializare a Pachetului de Servicii Turistice.
- Agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu.
- Conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera.
- Distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptia hotelului asistat de insotitorul agentiei.
- Clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de autoritatile de resort din Bulgaria.
- Bauturile alcoolice sau racoritoare nu sunt incluse la cina
- Hotelurile isi rezerva dreptul de a percepe la momentul check-in-ului un depozit ca si garantie pentru posibile pagube cauzate de turisti sau consumatie din minibar.
- Hotelul se nominalizeaza cu 7 zile inainte de plecare
Persoanele care intarzie la imbarcare nu vor fi asteptate si vor fi responsabile de neparticiparea la program.

Nota:
Reducerea pentru seniori se acorda persoanelor care au implinit 55 ani.
Reducerea de 10 euro valabila pentru plata integrala pentru orice plecare din 2019 pana la 15.05.2019 .

 

Formular de contact - Veliko Tarnovo si Plovdiv

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de Email:
Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma prin Telefon
Contacteaza-ma prin Email
Cod de verificare:
Introdu codul de verificare:


Te-ar mai putea interesa si:

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (November 18, 2019)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.7667-0
USD (Dolar SUA)4.3224-0

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll