PreviousCategoriiNext
Previous Oferte Next

Iran

Imagini Iran

 

IRAN - Coroana Persiei Antice
 

Atractii:  Teheran, Palatul Golestan, Muzeul Covoarelor, Kashan, Abyaneh, Isfahan, Yazd, Templul de foc Zoroastrian, Turnurile Tacerii, Pasagradae, Necropolis, Persepolis, Shiraz
 
Ziua 1 | Bucuresti–Doha
Intalnire cu insotitorul de grup la Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 22:35, pentru imbarcare pe zborul Companiei Qatar Airways QR220 cu destinatia Teheran, via Doha. Decolare la ora 24:35.
Ziua 2 | Doha–Teheran
Sosire in Doha la ora 05:20. Imbarcare pe zborul QR482 cu destinatia Teheran cu decolare la ora 08:00. Sosire pe aeroportul din Teheran la ora 11:35. Transfer la hotel si cazare. Spre seara vom incepe explorarea orasului cu Pol-e-Tabiat (Podul Naturii)–cea mai mare si moderna zona pietonala ce uneste doua parcuri din centrul orasului; admiram privelistea si intram in atmosfera orasului. Cina si cazare Hotel Asareh 4* sau similar Teheran.
Ziua 3 | Teheran
Mic dejun. Suntem in Teheran, capitala vibranta a Iranului, oras locuit inca din Sec al XII-lea, gazda a numeroase moschee, temple si biserici. Pornim in descoperirea orasului incepand cu impresionatul si expansivul Palat Golestan, care ne poarta in timp la Dinastia Qajarid. Apoi mergem spre Marele Bazar, unde aroma mirodeniilor orientale ne ameteste simturile. Aici vom intalni multi localnici si vom avea timp sa exploram si sa admiram „comorile” si poate vom gasi unele pe care sa le luam acasa. Continuam apoi turul cu sectia de arheologie a Muzeului National, o interesanta colectie de obiecte din preistorie pana in zilele noastre. Dupa-amiaza vizitam Muzeul Covoarelor. Acesta gazduieste o colectie uimitoare de covoare si tesaturi persane, multe datand chiar cu secole inainte de Hristos. Conform istoriei, arta impletirii covoarelor în Iran exista de aproximativ 3.500 de ani. Cina si cazare Hotel Asareh 4* sau similar.
Ziua 4 | Teheran–Kashan-Isfahan
Mic dejun. Plecam spre Kashan, orasul care straluceste ca o perla la marginea desertului. Aici o sa vizitam Gradina Fin, care cu numeroasele sale fantani, piscine si copaci antici, este una dintre cele mai faimoase si frumoase gradini ale Iranului. Din 2011 apartine Patrimoniului UNESCO alaturi de alte 11 gradini persane. Mai tarziu vom explora una din celebrele vile din timpul Dinastiei Qajar. Casa Boroujerdi a fost construita de Haji Mehdi Boroujerdi, un negustor bogat, ca dar de nunta pentru mireasa sa. Ne indreptam catre Isfahan. Pe drum, ne oprim si vizitam satul istoric Abyaneh, cunoscut pentru pitorescul caselor de lut si ospitalitatea localnicilor ce isi continua modul traditional de viata. Seara sosire in Isfahan. Cina si cazare la Hotel Setareh 3* Isfahan sau similar.
Ziua 5 | Isfahan
Mic dejun. Isfahan, orasul care reprezinta jumatate din lume ! In traditia musulmana, orasul Isfahan este cladit pe locul unde a cazut Adam din Rai, dupa ce a fost alungat de ingerul cu sabie de foc. Capitala a Persiei sub turcii selgiucizi, in Sec al Xl-lea, ulterior sub dinastia savafida, in Sec al XVI-lea, este al treilea oras ca marime din Iran. Fosta capitala a imperiului Safavid impresioneaza cu moschei magnifice, palate, comori de arta, domuri turcoaz si maiestuoasa Piata Naghsh-e Jahan, inclusa in Patrimoniu Mondial UNESCO. Acesta piata, numita si Piata Imam, este considerata ca fiind una dintre cele mai frumoase din lume sustinuta fiind si de arhitectura speciala a monumentelor, precum Palatul Ali Qapu, Moscheea Jaame' Abbasi si Moscheea Sheikh Lotfollah. Avem timp suficient sa ne bucuram de aceast loc care alinta privirea si sa servim un un ceai la care sa impartasim impresii. Vizitam apoi Marele Bazar. Ce priveliste frumoasa ! Ne indreptam catre Zurkhaneh, "Casa Puterii”, un loc in care se desfasoara un ritual sportiv care dateaza de secole. O echipa alcatuita din 10 barbati intra intr-o arena octogonala, intr-o sala de gimnastica, pentru a realiza o serie de miscari rituale. Spectacolul, care este deopotriva atletic, artistic si religios, include lupte, gimnastica aerobica, jonglerii si elemente de meditatie, toate pe un fond muzicale asigurat de un interpret vocal si un tobosar. Cina si cazare la Hotel Setareh 3* Isfahan sau similar.
Ziua 6 | Isfahan
Mic dejun. Ne deplasam catre capatul nordic al bazarului si ajungem in cartierele vechi unde se afla unul dintre cele mai importante, vechi si faimoase monumente din Orientul Mijlociu-Moscheea Jameh. Conform descoperirilor arheologice, moscheea ar fi fost construita intre Anii 771-773, probabil in timpul califului al-Mansur din dinastia Abbasida. Construita in stil selgiucid, Moscheea Jameh este o moschee de tip iwan, cu patru portaluri, caracteristic Persiei, doua minarete, doua sali de rugaciune, o curte spatioasa si doua domuri. In anul 2012 a intrat in Patrimoniul Mondial UNESCO. Crestinism in Iran ? Majoritatea bisericilor de aici, cu valoare artistica si istorica, au fost construite in jurul Sec al VIII-lea sau in Sec al XIV-lea. In cea mai parte au fost ridicate de crestinii armeni, fugiti de persecutiile turcesti din Armenia si Azerbaidjan si atrasi de domnia inteleapta a lui Shah Abbas. Catedrala Vank si Muzeul acesteia-pe care le vom vizita-sunt martori ai crestinismului. Impresionati o sa fim si de podurile care traverseaza raul Zayandeh, cel mai faimos fiind Si-o-Seh cu o lungime de 295 metri si o latime de 13.75 metri. Incheiem ziua cu o vizita la Muzeul Muzicii-un muzeu contemporan care ne arata istoria de mii de ani a instrumentelor muzicale din Iran, instrumente adunate din intreaga tara. Cina si cazare la Hotel Setareh 3* Isfahan sau similar.
Ziua 7 | Isfahan-Yazd
Mic dejun. Lasam in urma Isfahan si ne indreptam catre Yazd, centrul cultural al civilizatiei Zoroastriane (magicianism, religie filosofica din antichitate). Situat intr-o oaza la punctul de intalnire al deserturilor Dasht e-Kavir si Dasht e-lut, inconjurat de trei munti, a ramas neatins de razboaie de-a lungul timpului gratie asezarii sale. Orasul este faimos in intreaga lume datorita industriei sale bazata pe fabricarea de matasuri, carpete si covoare, prelucrarea ceramicii si bijuteriilor. Incepem vizitele cu Templul de Foc Zoroastrian unde arde o flacara nestinsa de un mileniu si jumatate. Continuam cu Turnurile Tacerii. Ceea ce ne va frapa intotdeauna pe noi occidentalii care ajungem aici, sunt "funeraliile celeste" ale zoroastrienilor, interzise incepand de acum o jumatate de veac, de la care au ramas, in Yazd, numai turnurile. In interiorul acestor ziduri circulare de calcar, zoroastrienii isi aduceau mortii, pentru ca trupul neinsufletit sa ramana doar cu soarele si cu vulturii si sa nu intineze nici pamantul binefacator, nici aerul si nici apa. De aici facem o plimbare prin pitorescul centru vechi al orasului unde vizitam maiestuoasa Moschee Jami-cu un uluitor portal acoperit cu ceramica si Muzeul Apei-care ne prezinta ingeniosul sistem de alimentare cu apa cu qanat-uri. Cina si cazare la Hotel Mehr Traditional 3* Yazd sau similar.
Ziua 8 | Yazd–Pasargadae–Persepolis-Shiraz
Mic dejun. Dimineata vizitam Piata Amir Chakhmaq si apoi plecam la Shiraz. Pe drum ne oprim in Pasargadae, unul dintre cele mai impresionante orase ruina din lume, prima capitala a Imperiului persan. Locul este deosebit prin mormantul si ramasitele palatelor fondatorului Imperiului Persan, Cirus cel Mare. Cirus este remarcabil nu numai pentru ca a castigat numeroase batalii si a cucerit atatea teritorii intinse, ci prin faptul ca imperiul fondat de el a modificat definitiv structura politica a lumii antice. Urmatoarea oprire este la Necropolis sau Naqsh-e Rustam unde se pot vizita celebrele morminte din piatra si basorelieful cu Imparatul Valerian. Ajungem in Persepolis-bijuteria Persiei antice, inclus in patrimoniul UNESCO. A fost capitala antica cu rol ceremonial a Imperiulului Ahemenid, cea de-a doua dinastie iraniana. Fondata de Darius I cel Mare (circa 522—486 i.Hr.), capitala a fost construita pe o terasa imensa, jumatate artificiala, unde ''regele regilor'' a creat un ansamblu impresionant de palate, inspirat dupa modelele mesopotamiene. Este cunoscut pentru artefactele bine conservate din Palatul Apadana si pentru Poarta tuturor Natiunilor. Oricine a stat in Sala celor 100 de coloane nu a putut uita momentul niciodata ! Ne deplasam spre Shiraz. Cina si cazare la Hotel Karim Khan 4* Shiraz sau similar.
Ziua 9 | Shiraz
Mic dejun. Suntem in Shiraz, oras intemeiat cu 2.000 de ani inainte de Hristos, devenit in Sec al XIII lea important centru de arte si literar, reprezentat la nivel mondial de poeti si scriitori. Aici vizitam Moscheea Nasir-ol-Molk cunoscuta in lume ca Moscheea Roz. Un mix magic de lumina si culoare ! Aici creativitatea pluteste peste tot in aer. Dupa, ne indreptam catre cetatea Karim Khan Zand care domina centrul orasului cu ale sale patru turnuri circulare. Trecand prin Bazarul Vakil ce are o structura in forma de cruce, cu o arhitectura impresionanta reprezentata de plafoane din caramida ideale in mentinerea interiorului racoros vara si cald iarna, ne lasam cuprinsi de viata agitata comerciala persana si fermecati de aromele Orientului ! Deasupra bazarului se ridica Moscheea Vakil, impresionanta prin sala de rugaciune cu cele 48 de coloane rasucite si decoratiuni cu motive florale. Ca un gest de bun ramas vom vizita Mausoleul Hafez, dedicat poetului Hafez, venerat si popular in randul iranienilor, care considera obligatoriu ca in casa pe langa Coran fiecare iranian sa aiba si o carte scrisa de Hafez. Cina si cazare la Hotel Karim Khan 4* Shiraz sau similar.
Ziua 10 | Shiraz–Doha-Bucuresti
In toiul noptii transfer la aeroport si imbarcare pe zborul Companiei Qatar airways QR477 cu destinatia Bucuresti via Doha. Decolare la ora 05:55 si sosire la Doha la ora 05:40. Imbarcare pe zborul QR221 cu destinatia Bucuresti, decolare la ora 06:50. Sosire pe Aeroportul Henri Coanda Otopeni la ora 11:55. Sfarsitul pachetului de servicii.
Afiseaza detaliiAscunde detalii

Contactati-ne pentru cele mai bune oferte de cazare la Iran!

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Zboruri la dus Bucuresti => Teheran, Compania Qatar Airways via Doha
• Zboruri la retur Shiraz => Bucuresti, Compania Qatar airways via Doha
• Transferuri aeroporturi-hoteluri-aeroporturi
• Transport cu autocar local dotat cu aer conditionat, conform programului
• Ghizi locali pe toata durata circuitului
• Cazare 8 nopti cu Demipensiune la Hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 2 nopti in Teheran la Hotel Asareh 4* sau similar
- 3 nopti in Isfahan la Hotel Setareh 3* sau similar
- 1 noapte in Yazd la Hotel Mehr Traditional 3* sau similar
- 2 nopti in Shiraz la Hotel Karim Khan 4* sau similar
• Tururi de oras Teheran, Isfahan, Yazd, Shiraz
• Excursie la Kashan cu vizitarea Gradinii Fin si Casa Boroujerdi
• Vizita satului Abyaneh
• Excursie la Pasargadae, Naqsh-e Rostam si Persepolis
• Biletele de intrare la obiectivele turistice mentionate in program

Nu sunt incluse:
• Taxele de aeroport si combustibil, 305 €/persoana (pot varia pana la emiterea biletelor de avion)
• Taxa de viza electronica Iran si procesare acte, 95 €/turist
• Asigurarea medicala de calatorie obligatorie, asigurarea storno
• Bacsisul pentru ghizi locali si soferi (se achita la fata locului ghidului insotitor)
• Alte servicii decat cele mentionate in program

 

Formular de contact - Iran

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de Email:
Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma prin Telefon
Contacteaza-ma prin Email
Cod de verificare:
Introdu codul de verificare:


Te-ar mai putea interesa si:

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (September 24, 2023)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.9675-0.0031999999999996
USD (Dolar SUA)4.67090.0070999999999994

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll