FirstCategoriiNext
Previous OferteLast

Israel-Sf. Ecaterina-Sinai,Egipt

Imagini Israel-Sf. Ecaterina-Sinai,Egipt

Ierusalim, orasul sfant. Nicaieri in lume nu sunt asa de aproape una de alta cele 3 mari religii ale lumii. Pentru crestini, evrei si musulmani deopotriva, pe dealurile iudaice este centrul credintei lor. Anual, milioane de pelerini din cele 3 credinte vin in Ierusalim. Primul templu, construit de Solomon gazduieste Chivotul Legii, cea mai sfanta avere a Israelului. Al doilea templu a fost reconstruit in jurul anului 516 i.Hr. de catre evreii intorsi din exilul din Babilon. O parte din zidul ...[mai multe detalii despre Ierusalim]

Israel - Sf. Ecaterina - Sinai, Egipt
De la 449 euro/loc in dubla/7 nopti cu demipensiune
 

Muntele Tabor – Cana Galileii - Nazareth – Bethleem –  Ierusalim, Muntele Maslinilor, Muntele Sion, Via Dolorosa -Valea Iordanului-  Manastirea Sf. Ecaterina

Ziua 1. Bucuresti  – Sharm el Sheikh -  Taba
Prezentare in Aeroportul International Otopeni pentru zborul spre Sharm el Sheikh. Dupa aterizare imbarcare in autocarul de transfer si deplasare spre Taba pentru cazare. Cazare si cina la hotel in Taba.
Ziua 2. Taba - Muntele Tabor – Cana Galileii – Nazareth
Mic dejun. Ne indreptam spre punctul de frontiera cu Israel si intram in Tara Sfanta, prima noastra oprire fiind Muntele Tabor, locul unde a avut loc Schimbrea la Fata a Mantuitorului; in biserica greco-ortodoxa se afla icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului. Continuam cu orasul Nazareth, situat in partea nordica a Israelului, descris ca fiind locul copilariei lui Iisus Hristos. Aici vom vizita Biserica Ortodoxa Sf. Gavriil, ridicata deasupra izvorului considerat a fi cel al Fecioarei Maria si aflat in apropierea casei acesteia din Nazaret, biserica pictata de fratii Morosanu in 1977, apoi vom merge catre Biserica Catolica Buna-Vestire, in incinta careia se afla grota in care Fecioara Maria a fost instiintata de catre Arhanghelul Gavriil ca Il va naste pe Iisus. Ne continuam programul cu o vizita la Cana din Galilea, locul unde a avut loc prima minune a lui Iisus, minunea prefacerii apei in vin. Cazare si cina la hotel in zona Tiberias/ Nazareth.
Ziua 3. Ierusalim: Muntele Maslinilor – Muntele Sion
Dupa micul dejun vom merge in Ierusalim, numit si Orasul Pacii, pe Muntele Maslinilor, unde ne vom vizita: Manastirea Ortodoxa a Inaltarii Domnului ce aminteste de Inaltarea Domnului la cer si unde avem prilejul de a vedea locul unde a fost gasit pentru a doua oara capul Sf.  Ioan Botezatorul; Manastirea Pater Noster, loc unde potrivit traditiei Mantuitorul i-a invatat pe ucenicii Sai Rugaciunea Domneasca „Tatal nostru”; Manastirea „Dominus Flevit” („Domnul a plans”) zidita in forma de lacrima, pe locul unde Mantuitorul Iisus Hristos a plans lipsa de pocainta a celor din Cetatea Sfanta dar a deplans si soarta pe care o va avea Ierusalimul; Gradina Ghetsimani cu Biserica Natiunilor ridicata pe locul in care Mantuitorul s-a rugat inainte de a fi prins; Biserica Mormantul Maicii Domnului unde vom cobori cele 48 de trepte pana la Mormantul Fecioarei Maria si Grota Tradarii, grota unde a fost inchis Iisus inainte de judecata. Dupa aceea vom merge pe Muntele Sion, unde se afla Biserica Adormirii Maicii Domnului, Foisorul „Cina cea de Taina” (locul primei biserici crestine din lume) si Mormantul Sfantului Prooroc si Psalmist David. Facem o vizita in zona evreiasca a Sfintei Cetati la Zidul Plangerii. Dupa-amiaza vom merge in Bethleem unde vom vedea Biserica Ortodoxa a Nasterii Domnului, ce adaposteste Pestera in care s-a nascut Domnul Iisus Hristos si icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului numita “Betleemita” sau “Aparatoarea Bethleemului”). Cazare si cina la hotel in Bethleem.
Ziua 4. Hozeva  -  Ierusalim, Via Dolorosa
Mic dejun. Pornim catre Hozeva, unde vom vizita Manastirea Sf. Gheorghe ale carei baze au fost puse de Sfintii Ioachim si Ana, fiind locul unde cei doi sfinti s-au rugat pentru daruirea unui prunc. Initial, biserica manastirii era inchinata Maicii Domnului. Astazi, insa, dupa reconstruiri si renasteri, biserica poarta drept hram pe Sfantul Gheorghe Hozevitul si pe Sfantul Ioan Iacob de la Neamt. Tot in manastire se afla si pestera unde a trait multi ani Proorocul Ilie. Vom pleca spre Ierusalim si vom intra in Cetatea Sfanta a Ierusalimului pe poarta Sf. Stefan. Parcurgem pe jos Via Dolorosa (Calea Crucii), cu cele 14 opriri ale Mantuitorului Iisus Hristos, ajungand la Biserica Sf. Invieri in care vom vedea toate locurile sfinte: Golgota, Piatra Ungerii, Sf. Mormant, locul unde s-a aflat Sf. Cruce, etc). Spre seara vizitam Biserica Asezamantului Romanesc de la Ierusalim. Cazare si cina la hotel in Bethleem.
Ziua 5. Bethleem – Valea Iordanului – Taba – Sf. Ecaterina
Mic dejun. Ne indreptam spre valea Iordanului si vom vizita locul botezului lui Iisus; in apropiere este Manastirea Sf. Gherasim locul unde Maica Domnului a poposit in drumul spre EgiptNe luam ramas bun de la Tara Sfanta si ne  indreptam spre Egipt. Trecem frontiera prin punctul Taba si ne continuam traseul spre Manastirea Sf. Ecaterina. Cazare si cina la Sf. Ecaterina. Respiram aerul racoros al noptii si pornim aproape de miezul noptii pe cararea ce duce spre varful Muntelui Sinai. Urcusul dureaza 2-3 ore, dar ne dozam puterile cu popasuri scurte si atingem varful chiar la timp pentru a vedea rasaritul de soare ce ne ofera un spectacol feeric, o proiectie cromatica a Peninsulei Sinai care-ti taie respiratia. Aici a primit Moise Tablele Legii. Coboram muntele anticipand cu emotie vizita la Manastirea Sf. Ecaterina. (Pentru acesta excursie va sfatuim sa va echipati cu haine calduroase si incaltaminte confortabila si rezistenta. Tine cont ca aceasta excursie necesita o forma fizica buna, nefiind recomandat celor cu probleme medicale sau cardiacilor).
Ziua 6. Sf. Ecaterina -  Sharm el Sheikh
Dupa micul dejun suntem nerabdatori sa  pasim in manastirea Sf Ecaterina, unde se afla Capela Rugul Aprins, considerat a fi punctul in care Moise vazuse manifestarea divinitatii descrisa in Biblie drept Rugul Aprins. La doar cativa metri de Capela dainuie si astazi planta ce era invaluita de foc atunci cand a fost zarita de catre Moise. Rugul, se pare, ar fi fost mutat la cererea Sfintei Imparatese Elena in anul 330, iar in locul lui a fost ridicata Capela. Te afli pe Pamant Sfant, asa ca, inainte de a intra, va trebui sa lasi incaltarile in prag. Manastirea Sf. Ecaterina adaposteste o colectie impresionanta de obiecte de arta religioasa, celebrele manuscrise iluminate si icoane de o valoare nepretuita. Ne deplasam catre hotelul nostru din Sharm el- Sheikh.
Ziua 7. Sharm el Sheikh -  „O mie si una de nopti”
Mic dejun. Avem timp liber la dispozitie, pe care il putem petrece dupa bunul plac. Seara participam optional la o seara cu tematica “O mie si una de nopti”. Dupa cum ne lasa sa ghicim si tema acestei seri, spectacolul “O mie si una de nopti” de la  Alf Leila wa Leila iti va stimula toate simturile, readucand la viata opulenta si grandoarea din palatele emirilor si seicilor arabi de odinioara. Intr-un decor ce-ti taie respiratia, un castel cu arhitectura desprinsa direct din povestile lui Aladin - pasaje de marmura, fantani arteziene, domuri si turnuri ce amintesc de minarete - vei face o incursiune in legendele si traditiile egiptenilor. Muzica aproape mistica a beduinilor, spectacolul de proiectii de lumini si sunet ce redau povestea grandorii faraonilor, dansul rotitor al dervisilor, inclestarea ritmata a dansatorilor cu bete (tahtib), dansul gratios al cailor arabi si, desigur, senzualitatea desavarsita a dansatoarelor din buric acompaniaza cina spectaculoasa de cinci stele. Te vei bucura de o seara cu totul speciala, care se incheie la miezul noptii, cand Seherezada te anunta ca ar fi timpul sa te retragi la hotel. Cazare si cina la acelasi hotel din Sharm el Sheikh.
Ziua 8. Sharm el Sheikh – Bucuresti  
Mic dejun. Ne indreptam catre Aeroportul din Sharm el- Sheikh pentru formalitatile vamale si imbarcare pentru zborul catre Bucuresti.

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Contactati-ne pentru cele mai bune oferte de cazare la Israel-Sf. Ecaterina-Sinai,Egipt!

Tariful include:
• Transport avion Bucuresti – Sharm el Sheikh – Bucuresti
• Taxe de aeroport
• Transport cu autocar cu aer conditionat, conform programului
• 7 nopti cazare la hoteluri de 4* si 3* conform clasificarii din Israel si Egipt
• Demipensiune (2 mese pe zi - conform programului)
• Taxe de intrare la obiectivele din program
• Viza de Egipt este gratuita si se obtine la sosirea in aeroportul din Sharm el Sheikh si este valabila doar pentu peninsula Sinai si Taba
• Insotitor din partea agentiei (preot, absolvent teologie sau ghid) si ghid local vorbitor de limba romana

Suplimente si reduceri:
• Supliment de single 195 €

Tariful nu include:
• Taxe de aeroport 195 €/persoana
• Taxiul pe Muntele Tabor (10 Euro/pers, se achita in Israel)
• Bacsisurile pentru soferi si ghizi locali  aprox. 20 €/ persoana (se achita ghidului insotitor)
• Excursiile optionale : Seara tematica „O mie si una de nopti”
• Taxa de trecere a frontierei Eilat – Taba -35 Euro/pers. (se achita la inscriere)
• Taxa de iesire din Egipt 10 Euro/pers. (se achita la inscriere)
• Alte taxe si cheltuieli personale
• Alte mese decat cele mentionate in program
• Bauturile la mese
• Asigurarea medicala si asigurarea storno
• Alte obiective turistice decat cele mentionate

Observatii:
• Avansul la inscriere este de minim 100 €/persoana. Diferenta de pana la 50% din valoarea pachetului va fi achitata cu maxim pana la doua luni inainte de plecare. Ultima plata trebuie facuta cu maxim o luna inainte de data plecarii.
• NU se accepta partaj
• ATENTIE! Grupul NU VA ASTEPTA turistii care intarzie la imbarcare.
• Autoritatile vamale isi rezerva dreptul de a refuza intrarea pe teritoriul statului a oricarei persoane care nu prezinta suficienta incredere chiar daca aceasta a obtinut acordul pentru obtinerea vizei turistice. Agentia de turism nu poate fi facuta raspunzatoare pentru astfel de situatii ce nu pot fi depistate anterior plecarii. Turistul isi asuma riscurile de a-i fi refuzata intrarea si de aceea este obligat sa informeze agentia asupra oricarui incident petrecut vreodata in afara granitelor Romaniei, precum si asupra oricarei tangente pe care o are cu statele in care are loc desfasurarea pelerinajului.
• Minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera).
• Programul actiunii poate fi modificat de catre conducatorul de grup, ca ordine de desfasurare sau se pot inlocui unele obiective sau hoteluri in functie de anumite situatii speciale.
• Compania aeriana isi rezerva dreptul de a modifica orarul de zbor.
• Categoria hotelurilor si a mijloacelor de transport este cea oficiala pentru Israel si Iordania.
• Distributia camerelor la hotel se face de catre receptia acestuia; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup.
• Pentru anumite facilitati din hotel sau din camera, hotelierul poate solicita taxe suplimentare (minibar/frigider, seif etc.); in momentul sosirii la hotel solicitati receptionerului sa va informeze cu exactitate asupra lor.
• Pentru calatorie este necesar pasaportul valabil 6 luni de la data intoarcerii in tara  Nu se poate intra in Egipt cu pasaport temporar!
• Grup minim 25 pers.

 

 

Formular de contact - Israel-Sf. Ecaterina-Sinai,Egipt

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de Email:
Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma prin Telefon
Contacteaza-ma prin Email
Cod de verificare:
Introdu codul de verificare:


Te-ar mai putea interesa si:

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (June 13, 2024)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.9767-0
USD (Dolar SUA)4.578-0

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll