FirstCategoriiNext
Previous Oferte Next

Marele Tur al Balcanilor

Imagini Marele Tur al Balcanilor

 

Marele Tur al Balcanilor/Autocar
Serbia-Bosnia Hertegovina-Croatia-Muntenegru-Albania-Macedonia-Bulgaria
Plecari 2019:
15 octombrie (10 zile)
De la 499 euro/loc in dubla


Vizitam: Belgrad, Novi Sad, Oplenac, Mokra Gora, Saraievo, Mostar, Medugorje, Neum, Dubrovnik, Kotor, Cetinje, Podgorica, Kruja, Tirana, Ohrid, Skopje, Sofia, Veliko Tarnovo, Ruse...

Ziua 1 | Bucuresti–Belgrad
Plecare din Bucuresti-Piata Victoriei la ora 05:00 pe ruta Bucuresti, Ploiesti, Brasov, Sibiu, Sebes, Deva, Arad, Timisoara, Belgrad. Sosire la Belgrad seara tarziu, in functie de formalitatile vamale. Cazare Hotel Elegance 3* sau similar Belgrad.
Ziua 2 | Belgrad
Mic dejun. Cele mai vechi artefacte din Belgrad, Capitala Serbiei, dateaza din Sec al V-lea i.e.n, orasul devenind astfel unul dintre cele mai vechi din Europa. In centrul Belgradului, locuit cu secole in urma de familiile influente din oras, poti vedea cele mai vechi si mai frumoase case. Iar de la Fortareata Kalemegdan, care acum este un parc imens si un important complex cultural si istoric, ai o priveliste fascinanta asupra imprejurimilor. „Dar cea mai mare comoara pe care o ofera cerul de deasupra Belgradului sunt apusurile.[...] sunt vaste si aprinse precum mirajele din desert. Sunt zile de-a lungul anului cand flacara soarelui care apune in campie, intre raurile de sub Belgrad, se reflecta in domul ceresc, de unde izbucneste si se revarsa peste intregul oras. Apoi, pentru cateva clipe, nuanta rosiatica a soarelui coloreaza chiar si cele mai ascunse cotloane ale Belgradului, se reflecta in fiecare fereastra, chiar si in cele ale caselor slab iluminate in mod obisnuit." Astfel povesteste scriitorul sarb Ivo Andric, un alt laureat al Premiului Nobel. Tur de oras Belgrad: Citadela Kalemegdan situata dramatic deasupra confluentei raurilor Sava si Dunare, Palatul Printesei Ljubice, Piata Republicii si Strada Mihajlova, Templul Sf. Sava, cea mai mare biserica ortodoxa din oras, Mormantul Maresalului Tito, Muzeul National. Dupa amiaza, timp liber la dispozitie in cosmopolita capitala a Serbiei, sau optional Excursie la Novi Sad, al doilea oras al tarii, ce va fi, impreuna cu Timisoara capitala culturala europeana in anul 2021. Vizitarea orasului impreuna cu insotitorul de grup. Tarif: 30 €/persoana, minim 20 participanti. Cazare Hotel Elegance 3* sau similar Belgrad.
Ziua 3 | Belgrad–Oplenac-Mokra Gora-Saraievo
Mic dejun. Pornim catre Oplenac, locul istoric care gazduieste unul dintre cele mai mari si renumite mausolee din Serbia, el fiind cunoscut in popor mai mult sub denumirea de "Biserica Sfantul Gheorghe din Oplenac". Localnicii au o vorba care suna astfel: "Vizitand Serbia, fara sa treci pe la Oplenac, e ca si cum ai vizita Franta, fara sa vezi Turnul Eiffel." Continuam excursia cu Mokra Gora, unde la aproximativ 1 km se afla celebrul Drvengrad-Satul lui Kusturica. Satul a fost construit din lemn de celebrul regizor sarb Emir Kusturica pentru fimul zivot je cudo (in engleza Life is a Miracle). Drvengrad, in Lb Sarba inseamna "satul de lemn" tot aici este si resedinta celebrului regizor. Evident ca toate constructiile sunt realizate din lemn care a fost adus de pe Muntele Zlatibor din apropiere. Ne indreptam catre Saraievo–Capitala Bosniei si Hertegovina. Sosire si cazare Hotel Hollywood 4* sau similar Saraievo.
Ziua 4 | Saraievo–Mostar–Medugorje-Neum
Mic dejun. Tur de oras Saraievo cu ghid local. Saraievo este Capitala Bosniei si Hertegovinei, centrul mai multor evenimente importante din istoria lumii, fiind una dintre cele mai interesante atractii turistice din Europa. Orasul este renumit pentru diversitatea sa religioasa si culturala. Strazile cu pavaj ale orasului vechi sunt o atractie pentru turisti, aici este o zona cu biserici catolice, ortodoxe, sinagogi, moschei si magazine in stil oriental. Vizitam partea veche a orasului. Lasam in urma Saraievo si ajungem in Mostar, oras dezvoltat in timpul regimului otoman pe malurile raului Netetva special pentru rutele de caravane. Inclus in Patrimoniului Mondial UNESCO are ca obiective principale Podul Vechi, bazarul cu obiecte de artizanat traditionale si case specifice turcesti. Vizitam o casa turceasca si o moschee. Continuam cu Medugorje, locul unde Dumnezeu si omul se intalnesc, si facem un scurt stop fotografic. Plecam catre tarmul Adriaticii si ajungem seara in statiunea Neum, situata la doar 60 km de Dubrovnik. Cazare Hotel Sunce 3* Neum sau similar.
Ziua 5 | Neum-Dubrovnik
Mic dejun. Excursie la Dubrovnik sau Perla Adriaticii cu autocar local. Dubrovnik este astazi una dintre cele mai atractive destinatii culturale si turistice din Europa. Acest oras cu trecut glorios a fost resedinta unui stat mic, dar puternic-Republica Dubrovnik, care si-a mentinut independenta timp de 450 de ani. Aici vei descoperi Orasul Vechi, inclus in patrimoniul mondial UNESCO. Este inconjurat de ziduri groase si fortarete care s-au conservat bine peste timp. Tur de oras Dubrovnik pietonal: Biserica Franciscana unde se afla cea mai veche farmacie din lume, fantana lui Onofrio, fortareata Lovrijenac, fortareata Minceta, Stradun–principala artera pietonala din cetate, biserica votiva San Salvadore, Palatul Rectorilor, Palatul Sponza, turnul cu ceas–simbol al orasului, Biserica Sf. Blaise, Manastirea Dominicana, Portul vechi si fortareata Ravelin. Timp liber la dispozitie. Intoarcere la hotel in Neum. Cazare Hotel Sunce 3* Neum sau similar (Nota: In aceasta zi nu se foloseste autocarul conform normelor A.E.T.R., excursia la Dubrovnik se realizeaza cu autocar local).
Ziua 6 | Kotor–Cetinje–Podgorica
Mic dejun. Dimineata devreme plecam catre Muntenegru. Ajungem la Fiordul Kotor, unul dintre cele mai frumoase golfuri din lume, deseori denumit "Fiordul Sudului". In anul 1979, golful a fost inclus pe lista Patrimoniului UNESCO. Tur de oras cu ghid local. Continuam cu Cetinje-capitala istorica a Muntenegrului. Admiram in turul pietonal cu ghid local vechea Manastire, resedinta prezidentiala, muzee si galerii. In continuare, vom fi fermecati de capitala Muntenegrului, Podgorita, care este renumita pentru vegetatia foarte bogata, cu peste 200 de specii de plante, dar si pentru eclectismul stilurilor arhitecturale mostenite de la stapanirile pe care orasul le-a avut de-a lungul secolelor. De la moschei otomane, pana la atmosfera europeana cu strazi largi si cafenele specifice, in Podgorita le poti experimenta pe toate. Scurt tur panoramic Podgorica. Cazare Hotel Aurel 4* sau similar Podgorica.
Ziua 7 | Podgorica–Kruja-Tirana
Mic dejun. Continuam excursia cu Kruja, numele orasului fiind strans legat de eroul legendar albanez, Gjergj Kastrioti Skanderbeg, cel care a condus poporul albanez in lupta impotriva Imperiului otoman timp de 25 ani. Orasul este spectaculos prin pozitia sa: e construit pe un platou inalt de 600 m deasupra nivelului marii, care face parte din lantul muntos Kruja-Dajti. Vizitarea centrului vechi. Timp liber la dispozitie sau optional vizitarea Castelului din Kruja, simbolul trecutului medieval glorios, cu ale sale muzee National si Etnografic. Sosire in Tirana spre seara. Cazare Hotel White Dream 4* sau similar Tirana.
Ziua 8 | Tirana-Ohrid
Mic dejun. Suntem in Tirana, Capitala Albaniei si in acelasi timp cel mai mare oras din aceasta tara. Arhitectura orasului este in mare parte reprezentata de monumentele si constructiile in stil italian si turcesc, fiind, la fel ca si pozitia geografica a orasului la mijlocul drumului dintre Istanbul si Roma, un amalgam de influente din ambele culturi. Piata Skenderberg este un imens spatiu deschis chiar in mijlocul orasului de unde se poate admira muntele Dajti. Vechiul oras gri si plictisitor s-a schimbat total in ultimii ani devenind un oras plin de viata si de culoare. Descoperim orasul intr-un tur de oras cu ghid local. Ne indreptam catre Ohrid, unde o sa simtitim adevarata Macedonie, locul unde se intalnesc vechiul si noul, inovatia si traditia. Natura, arhitectura, lacase de cult, viata de noapte fac ca Ohrid sa fie locul prin care orice calator ar vrea sa treaca macar o data. Cazare Hotel Sileks 4* sau similar Ohrid.
Ziua 9 | Ohrid–Skopje-Sofia
Mic dejun. Excursia continua catre Skopje, Capitala Macedoniei, un oras cu o cultura impresionanta, insa care si-a pastrat intacte traditiile si obiceiurile. Metropola este o imbinare armonioasa de elemente, Skopje fiind o colectie impresionanta de biserici si manastiri bizantine, structuri romane, numeroase moschei si edificii otomane. OraÅŸul este localizat chiar pe malul Râului Vardar, într-un cadru natural de vis care nu face decât să confere un farmec unic capitalei macedonene. Descoperim toate acestea intr-un tur de oras care include: Podul de Piatra, vechiul bazar, vechea gara. Lasam in urma Macedonia si ne indreptam catre Sofia. Sosire si cazare Hotel Moskva 3* Sofia sau similar
Ziua 10 | Sofia-Veliko Tarnovo–Ruse-Bucuresti
Mic dejun. Suntem in Sofia, Capitala Bulgariei, un loc poate prea putin explorat de turistii grabiti sa ajunga pe litoralul bulgaresc sau in faimosii munti ai tarii. Insa astazi ne oprim sa descoperim farmecul, ritmul, senzatiile de vechi si nou ale acestui oras. Printre atractiile Sofiei se numara: Biserica Sfanta Sofia, Biserica Sfantul Gheorghe Rotunda, moscheea Banya Bashi, Podul Leilor, Podul Vulturilor, Monumentul Soldatului Rus si celebrul Monument al lui Vasil Levski, unul dintre cei mai mari eroi ai bulgarilor. Continuam excursia cu vizitarea pitorescului oras medieval Veliko Tarnovo. La numai 160 de km de Bucuresti, orasul gazduieste peste 7.000 de ani de istorie, palate, cetatea, case cu un stil arhitectonic unic, muzee, manastiri, Arbanassi-satul cu case din piatra. Ajungem in Ruse, "mica Viena" a Bulgariei datorita arhitecturii antice unice. Orasul este faimos pentru cladirile sale conservate de la sfarsitul Sec al XIX-lea si inceputul Sec ХХ. Aproximativ 200 de cladiri se afla pe lista patrimoniului arhitectural si istoric. Cele mai multe dintre atractiile orasului se afla in centrul orasului Ruse (muzee, repere arhitecturale, teatru, opera, hoteluri, restaurante, cafenele si magazine de suveniruri). Plecare spre tara. Sosire seara, in functie de conditiile de trafic. Sfarsitul pachetului de servicii.

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Contactati-ne pentru cele mai bune oferte de cazare la Marele Tur al Balcanilor!

Servicii incluse:
• Ghid roman insotitor
• Transport cu autocar  nou
• Cazare 9 nopti cu mic dejun la Hoteluri de 3* si 4* astfel:
- 2 nopti in Belgrad la Hotel Elegance 3* sau similar
- 1 noapte in Saraievo la Hotel Hollywood 4* sau similar
- 2 nopti in Neum la Hotel Sunce 3* sau similar
- 1 noapte in Podgorica la Hotel Aurel 4* sau similar
- 1 noapte in Tirana la Hotel White Dream 4* sau similar
- 1 noapte in Ohrid la Hotel Sileks 4* sau similar
- 1 noapte in Sofia la Park Hotel Moskva 3* sau similar
• Tururi de oras la Belgrad, Saraievo, Dubrovnik, Kotor, Cetinje, Podgorica, Tirana, Skopje, Sofia    
• Ghizi locali la Saraievo, Dubrovnik, Cetinje, Kotor, Tirana, Skopje
• Vizitele si excursiile din program: Oplenac, Mokra Gora, Mostar, Medugorje, Kruje, Ohrid, Veliko Tarnovo, Ruse

Nu sunt incluse:
• Biletele de intrare la obiectivele turistice, excursiile optionale
• Asigurarea medicala de calatorie, asigurarea storno
• Recomandat: supliment de 9 Cine (nu include bauturi) 72 €/persoana, se achita la inscriere

 

Formular de contact - Marele Tur al Balcanilor

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de Email:
Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma prin Telefon
Contacteaza-ma prin Email
Cod de verificare:
Introdu codul de verificare:


Te-ar mai putea interesa si:

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (October 20, 2020)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.8737-0
USD (Dolar SUA)4.1622-0

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll