PreviousCategoriiNext
Previous OferteLast

Namibia 2022-Experienta africana

Imagini Namibia 2022-Experienta africana

 

Circuit Namibia 2022
Oferta speciala: 3250 euro / persoana in camera dubla / 12 nopti
Supliment single: 400 euro

Perioada: 11-25 octombrie 2022

Atractii: Windhoek – Desertul Kalahari – Desertul Namib - Swakopmund – Walvis Bay – Damaraland –
Parcul National Etosha - Windhoek

Ziua 1 (11:10): BUCURESTI – FRANKFURT
Intalnire la Aeroportul International Henri Coanda (Otopeni) cu insotitorul de grup la ora 15:35; plecare spre Windhoek la ora 18:35, zbor Lufthansa (schimbarea cursei la Frankfurt). Sosire la Frankfurt la ora locala 20:05.
Ziua 2 (12.10): FRANKFURT - WINDHOEK
Plecare din Frankfurt la ora 21:45 si sosire la Windhoek la ora locala 08:00 dimineata. Transfer si cazare la hotel Safari Court 4* sau similar. Timp liber pentru odihna. Dupa-amiaza vom participa la un tur de oras impreuna cu ghidul local. Windhoek, capitala Namibiei, este un oras cu o mostenire coloniala impresionanta,
reflectata de multitudinea de restaurante si magazine germane, precum si de utilizarea frecventa a limbii germane. Din punct de vedere arhitectonic, Windhoek este o combinatie interesanta de vechi si nou. Vom vedea cladiri istorice ca Alte Feste (vechiul fort), Christuskirche din anul 1896 (Biserica lui Hristos) contrastand cu cladiri moderne ca cea a Curtii Supreme.
Ziua 3 (13.10): WINDHOEK – DESERTUL KALAHARI (285 km)
Dupa micul dejun vom calatori spre sud si vom face o scurta oprire in orasul Rehoboth apoi vom traversa Tropicul Capricornului si vom ajunge in partea vestica a Desertului Kalahari. Cazare la Kalahari Anib Lodge sau similar. Dupa-amiaza vom participa impreuna cu ghidul local la o excursie spre un punct de belvedere de unde ne vom bucura de un impresionant apus de soare peste dunele desertului Kalahari. Mese incluse: mic dejun si cina.
Ziua 4 (14.10): DESERTUL KALAHARI – PASUL TSARIS – HOOGTE – DESERTUL NAMIB (345 km)
Dupa micul dejun ne vom indrepta spre Desertul Namib. Vom cunoaste comunitatile de fermieri din Mariental si Maltahohe inainte de a urma ruta peisagistica prin pasul Tsaris-Hoogte. Dupa-amiaza vom ajunge in desert si ne vom caza la Namib Desert Lodge sau similar. Namib este cel mai vechi desert din lume si, cu toate ca se desfasoara pe intreaga lungime a litoralului Namibiei, Namib se refera in mod frecvent la uriasa mare de nisip cuprinsa intre Luderitz si Swakopmund. Dupa-amiaza vom avea timp liber sau optional vom putea participa la activitatile propuse de ghidul local la fata locului. Mese incluse: mic dejun si cina.
Ziua 5 (15.10): Excursie in PARCUL NATIONAL NAMIB NAUKLUFT
Mic dejun. Dimineata devreme vom pleca spre Parcul Namib-Naukluft prin poarta Sesriem. Vom urma albia uscata a raului Tschaub si vom admira culorile schimbatoare ale dunelor de nisip. Vom explora giganticele dune rosii din Sossusvlei, cea mai cunoscuta parte a desertului Namib. Vom vizita Deadvlei (Mlastina Moarta), o zona care in trecut a fost inundata de raul Tsauchab, acesta creand mici ochiuri de apa care au permis cresterea unei specii de acacia (Copacul Camilei, Vachellia erioloba). Odata cu schimbarea climatului si venirea secetei, dunele de nisip au imprejmuit mlastina si au blocat accesul raului. In timp copacii s-au uscat si au creat un peisaj apocaliptic: o priveliste neobisnuita cu trunchiuri de copaci arse de soare, vechi de peste 600 de ani, inconjurate de cele mai inalte dune din lume (peste 350 m inaltime). Datorita varstei sale inaintate, Namib gazduieste numeroase specii de plante si animale, unele dintre ele endemice. Dintre speciile care au reusit sa se adapteze conditiilor vitrege din desert amintim: Welwitschia – o planta fosila vie, diferite specii de cameleoni, foci de-a lungul coastei, hiene brune, sacali si una dintre cele mai mari antilope africane, Gemsbok. Inainte de a parasi parcul vom participa la o drumetie in canionul Sesriem, un defileu adanc sapat de raul Tsauchab. Cazare la acelasi lodge. Mese incluse: mic dejun si cina.
Ziua 6 (16.10): DESERTUL NAMIB – SWAKOPMUND (315 km)
Mic dejun. In aceasta zi ne vom indrepta spre nord, vom trece prin mica asezare Solitaire. In continuare vom traversa canioanele Gaub si Kuiseb si vom trece pe langa Moon Valley, un peisaj selenar cu dealuri erodate si vai sapate de raul Swakop. Dupa-amiaza tarziu vom ajunge in Swakopmund. Cazare la Beach Hotel 3* (sau similar).
Ziua 7 (17.10): SWAKOPMUND
Mic dejun. Swakopmund a fost fondat in 1892 ca port principal al Africii de SudEst, in prezent fiind capitala zonei turistice Skeleton. Este localitatea care ofera cele mai multe atractii turistice din Namibia: cladiri cu influente germane, o frumoasa zona de promenada, un acvariu si numeroase parcuri. Dupa-micul dejun vom merge spre orasul-port Walvis Bay, vom participa la o plimbare cu catamaranul in zona Pelican Point si cu putin noroc vom avea ocazia sa vedem pasari flamingo, cormorani, pelicani si o mare colonie de foci. Dupa-amiaza vom avea timp liber in Swakopmund pentru vizite individuale sau pentru a participa la excursiile optionale propuse de insotitorul de grup. Cazare la acelasi hotel.
Ziua 8 (18.10): SWAKOPMUND – DAMARALAND (335 km)
Mic dejun. In aceasta zi vom cunoaste una dintre cele mai interesante si frumoase zone de savana ale Namibiei, Damaraland. Vom trece prin oraselele Henties Bay si Uis, pe langa albii de rauri secate, adesea frecventate de elefanti, campii intinse si Muntii Brandberg, un lant montan de granit ce culmineaza in varful Konigstein (2500 m, cea mai mare altitudine din Namibia). Dupa – amiaza vom ajunge la destinatie si ne vom caza la Twyfelfontein Country Lodge 3* sau similar. Mese incluse: mic dejun si cina.
Ziua 9 (19.10): DAMARALAND - excursie la TWYFELFONTEIN
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata excursiei la Twyfelfontein. Vom vizita situl arheologic din Twyfelfontein inscris in lista Patrimoniului Mondial UNESCO ce se mandreste cu una dintre cele mai bogate concentrari de arta pe piatra din Africa. Mii de turisti vin aici in fiecare an sa vada cele aproape 2500 de gravuri pe stanci datand din Epoca de Piatra. In continuare vom vizita formatiunile geologice spectaculoase Organ Pipes si Muntele Ars. In cursul serii ne vom intoarce la lodge si vom servi cina.
Ziua 10 (20.10): DAMARALAND – PARCUL NATIONAL ETOSHA (350 km)
Mic dejun. Dimineata vom vizita Padurea Pietrificata unde vom vedea trunchiuri de copaci bine conservate, vechi de aproape 300 milioane de ani. In continuare ne vom familiariza cu traditiile, cultura si limba vechii populatii Himba vizitand un sat traditional. Vom lasa in urma regiunea Damaraland si ne vom indrepta spre Parcul National Etosha, un paradis al animalelor salbatice. Dupa-amiaza ne vom caza la Taleni Etosha Village 3*/similar. In functie de timpul ramas, dupa-amiaza tarziu vom participa la un safari in cadrul parcului. Important: accesul in parc este permis intre rasaritul si apusul soarelui. Mese incluse: mic dejun si cina.
Ziua 11 (21.10): PARCUL NATIONAL ETOSHA – sectorul central Okaukuejo
Mic dejun. Astazi vom participa la o sesiune de safari in timpul diminetii. Parcul extins pe o suprafata de dimensiunea Belgiei este habitatul a peste 114 specii de mamifere si 340 de specii de pasari. Vom vizita micile lacuri ce atrag numeroase animale salbatice si zona Etosha Pan, o depresiune endoreica cu depozite de sare rezultate in urma evaporarii apei. Acest fund de lac si suprafata inconjuratoare constituie a doua cea mai bogata zona in animale salbatice din Namibia. In general, depresiunea este uscata, dar dupa o ploaie insemnata se depune un strat subtire de apa cu un grad ridicat de salinitate. Cazare la acelasi lodge. Mese incluse: mic dejun si cina.
Ziua 12 (22.10): PARCUL NATIONAL ETOSHA – sectorul estic (200 km)
Mic dejun. In aceasta zi vom pleca din regiunea Okaukuejo (partea centrala a parcului) spre regiunea Namutoni (partea estica a parcului). Pe drum vom avea ocazia sa vedem fauna bogata a zonei in functie de migratia animalelor. Vom face o oprire la Halali Camp pentru servirea pranzului (nu este inclus). Spre sfarsitul dupa-amiezii ne vom caza la Mokuti Lodge 4* sau similar. Mese incluse: mic dejun si cina.
Ziua 13 (23.10): PARCUL NATIONAL ETOSHA – OKAHANDJA – WINDHOEK (535 km)
Mic dejun. Ne vom intoarce in Windhoek prin oraselele Tsumeb, Otavi, Otjowarongo urmand ca pe drum sa facem o oprire in oraselul Okahandja. Sosire in Windhoek si cazare la hotelul Avani Windhoek 4* sau similar.
Ziua 14 (24.10): WINDHOEK - FRANKFURT
Mic dejun. Eliberarea camerelor in jurul orei 12:00. Transfer la aeroport in jurul orei 15:00 si imbarcare pe cursa Lufthansa Windhoek - Frankfurt, cu decolare la ora locala 19:00. Sosire la Frankfurt la ora locala 05:35 (a doua zi).
Ziua 15 (25.10): FRANKFURT – BUCURESTI
Imbarcare pe cursa Frankfurt – Bucuresti ce decoleaza la 14:20. Sosire la Bucuresti la ora locala 17:40.
Afiseaza detaliiAscunde detalii

Contactati-ne pentru cele mai bune oferte de cazare la Namibia 2022-Experienta africana!

Servicii incluse:
• transport cu avionul Bucuresti – Windhoek – Bucuresti cu compania LUFTHANSA (schimbarea curselor la Frankfurt);
• 12 nopti cazare in lodge-uri si hoteluri de 3* si 4*: 2 nopti in Windhoek, 1 noapte in zona Desertului Kalahari, 2 nopti in zona desertului Namib, 2 nopti in Swakopmund, 2 nopti in zona Damaraland, 3 nopti in zona Parcului Etosha;
• mese conform itinerariului: 8 zile demipensiune si 4 zile mic dejun.
• transferuri aeroport – hotel – aeroport si transport cu autocar/microbuz conform itinerariului;
• tur de oras cu ghid local in Windhoek;
• vizitarea Parcului Namib – Naukluft (dunele din Sossusvlei si Deadvlei);
• excursia la Walvis Bay si plimbare cu catamaranul;
• excursia la Twyfelfontein;
• safari in Parcul National Etosha;
• insotitor local de grup vorbitor de limba engleza;
• insotitor roman de grup;
• 2 sticle de apa plata de 500 ml/persoana/zi;
• taxele de aeroport si catering (pot suferi modificari).
Nota: Taxele de aeroport incluse in pret sunt cele valabile la data

Nu sunt incluse:
• testul RT-PCR Covid in limba engleza necesar pentru intrarea in Namibia. Cetatenii straini, inclusiv cei vaccinaţi anti-COVID-19, sunt obligati sa prezinte la intrare un test PCR negativ pentru COVID-19, nu mai vechi de 7 zile. Namibia accepta doar testele PCR efectuate in laboratoare acreditate de Centrele de Prevenire şi Control al Bolilor – Africa (CDC). Lista laboratoarelor acreditate, precum şi alte informaţii de interes pot fi obţinute pe pagina de
internet: https://africacdc.org/trusted-travel/# dezvoltata de Comisia Uniunii Africane si CDC - informatie valabila la data lansarii programului, 10.01.2022;
• taxa de viza (se achita pe aeroportul din Windhoek) – aprox 81 USD/persoana;
• asigurarea medicala de calatorie (obligatorie);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 50 EUR/persoana – se practica in Namibia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• excursiile optionale si intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
11.10 Bucuresti 18:35 – Frankfurt 20:05 durata zborului: 2h30min
11.10 Frankfurt 21:45 – Windhoek 08:00 (pe 12.10) durata zborului: 10h15min
24.10 Windhoek 19:00 – Frankfurt 05:35 durata zborului: 10h35min
25.10 Frankfurt 14:20 – Bucuresti 17:40 durata zborului: 2h20min

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 250 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 3 luni inainte de data de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

TERMENE DE PLATA:
⚫ 20% din pretul pachetului de calatorie la inscriere;
⚫ 30% din pretul pachetului de calatorie cu minim 60 zile inaintea plecarii;
⚫ 50% din pretul pachetului de calatorie cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

OBSERVATII:
• DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
• ACEST PROGRAM NECESITA OBTINEREA VIZEI DE CATRE CETATENII ROMANI;
• Cetațenii romani care calatoresc in acest stat in scop turistic pot obține viza de intrare, pentru sederi de pana la 90 de zile, direct la aeroportul internațional Hosea Kutako-Windhoek:
• Acest tip de viza va fi procesat la sosirea in Namibia.
• Mai multe informaţii cu privire la modalitaţile de obţinere a vizei pentru cetățenii romani pot fi obținute de la Ambasada Republicii Namibia în Austria (http://www.embnamibia.at/).
• IMPORTANT! In cazul minorilor care calatoresc insotiti de unul sau ambii parinti este necesara prezentarea la controlul pașapoartelor de la punctele de frontiera (pe langa pasaport) a certificatului de nastere al minorului model nou, in care este inscris numele ambilor parinti;
• De asemenea, pentru minorii care calatoresc insotiti doar de unul dintre parinți este necesara prezentarea declaratiei celuilalt parinte, iar in cazul minorilor care calatoresc insoţiti de o persoana care nu este parinte biologic, tutorele va trebui sa prezinte declarația privind acordul parinților pentru calatoria minorului în strainatate, tradusa in limba engleza, insoţită de copia documentelor de identitate ale parinţilor si datele de contact ale acestora. Adultul care-l insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
• Documentele vor fi prezentate în original sau copii legalizate la notar și supralegalizate în vederea producerii de efecte juridice și în afara Romaniei, dupa caz.
• avand in vedere epidemia SARS-COV 2 este posibil ca unele reglementari de calatorie sa se modifice pana la data plecarii, independent de vointa agentiei (cum ar fi: limitari ale capacitatii de transport in autocar, restrictii de vizitare pentru unele atractii turistice, masuri suplimentare de igiena si control al starii de sanitate, formalitati vamale, obligativitatea vaccinarii impotriva Covid 19).
• Conform Ambasadei Namibiei la Viena (care asigura si reprezentarea diplomatica si consulara pentru Romania) este recomandata vaccinarea impotriva poliomielitei;
• Cetatenii se pot adresa Institutului National de Sanatate Publica – Centrul National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile pentru a obtine informatii cu privire la tipurile de vaccinuri recomandate inainte de a calatori in Namibia;
• De asemenea, va recomandam achizitionarea unor medicamente antimalarie, dar nu inainte de a contacta medicul de familie. Malaria este o boala transmisa de tantari, sprayul antitantari fiind un obiect obligatoriu in bagaj. Malaria este endemica din nordul tarii pana la Okahandja, in special in perioada ploioasa, ianuarie-aprilie.
• Informatiile cu privire la regimul vaccinarilor este valabil la data lansarii programului si poate suferi modificari;
• clasificarea pe stele a unitatilor de cazare este cea atribuita de oficialitatile din tarile vizitate, ca atare facilitatile camerelor sunt conforme cu standardele locale;
• conform reglementarilor in vigoare, minorii trebuie sa indeplineasca urmatoarele conditii pentru a fi lasati sa iasa din tara: sa calatoreasca cu cel putin un adult insotitor; sa aiba asupra lor acordul ambilor parinti (sau al parintelui care nu-i insoteste) legalizat la notariat; adultul care-i insoteste, in cazul in care acesta nu este unul dintre parinti, trebuie sa aiba cazier judiciar pe care sa-l prezinte la frontiera; informatii suplimentare pe www.politiadefrontiera.ro;
• agentia nu raspunde in cazul refuzului autoritatilor de la punctele de frontiera de a primi turistul pe teritoriul propriu sau de a-i permite sa paraseasca teritoriul propriu;
• tariful pentru copil este valabil in cazul in care acesta sta in camera cu doi adulti. Pentru a beneficia de tariful de copil acesta trebuie sa nu fi depasit la data inceperii calatoriei varsta mentionata in program.
• distributia camerelor la hoteluri se face de catre receptiile acestora; problemele legate de amplasarea sau aspectul camerei se rezolva de catre turist direct la receptie, asistat de insotitorul de grup;
• asezarea in autocar se face in ordinea inscrierilor, incepand cu bancheta a doua;
• oferta a fost calculata pe baza paritatii euro/NAD (dolar namibian) valabile in luna ianuarie 2022; in situatia modificarii cu mai mult de 3% a acestei paritati, agentia isi rezerva dreptul de a modifica atat pretul excursiei, cat si pretul excursiilor optionale;
• prezentul document constituie anexa la contractul de prestari servicii.

 

Formular de contact - Namibia 2022-Experienta africana

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de Email:
Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma prin Telefon
Contacteaza-ma prin Email
Cod de verificare:
Introdu codul de verificare:


Te-ar mai putea interesa si:

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (December 3, 2023)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.9726-0
USD (Dolar SUA)4.5313-0

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll