Sankt Petersburg

Sankt Petersburg- o metropola la Marea Baltica
Sankt Petersburg a fost creat din nimic de catre Petru cel Mare (1672-1725). Din 1703, un oras de piatra a inceput sa se inalte din solul mlastinos si si-a asumat foarte repede rolul de curte regala sau Resedinta, asa cum este cunsocut in rusa, atragand artisti din toata Europa si devenind o metropola culturala. Accesul la Marea Baltica a favorizat comertul cu Europa si i-a asigurat orasului prosperitate economica. Docurile si industria armamentului au definit profilul industrial.De-a lungul a 50 de ani, s-a dezvoltat unul dintre cele mai frumoase orase din lume, cu bulevarde splendide, palate si biserici in stil baroc si neoclasic. A fost un camin pentru aproape toti marii intelectuali ai Rusiei in secolele XVIII si XIX. Sankt Petersburg  a fost si scena unei schimbaripolitice care a avut mai multe consecinte decat orice alt eveniment din secolul XX-Revolutia socialista din Octombrie 1917.
Se spune ca Sankt Petersburg, al doilea oras ca marime din Rusia, este unul dintre cele mai frumoase orase din lume. Descris ca "Venetia Nordului",orasul este construit pe mai multe insule si are 342 de poduri. Intemeiat de catre Petru cel  Mare in 1703, orasul a fost capitala Imperiului Rus timp de aproape 200 de ani. Sankt Petersburg are o istorie bogata in cultura si este renumit pentru Muzeul de Stat Ermitaj, palatul lui Petru cel Mare, precum si pentru multitudinea de biserici, muzee, parcuri si teatre. Este faimos si pentru noptile sale albe.
Palatul Ermitaj, acest muzeu, este gazduit de cinci cladiri: Palatul de Iarna, Micul Ermitaj, Vechiul Ermitaj, Noul Ermitaj si Teatrul Ermitaj, care sunt legate de mici pasaje formand un tot unitar. Peste 300 de incaperi sunt deschise publicului si gazduiesc o bogata selectie a colectiilor muzeului care depasesc 2800000 de exponate si care ne ajuta sa avem o imagine asupra dezvoltarii artei mondiale din cele mai vechi timpuri si pana azi.
Fortareata Petru si Pavel a fost construita de Petru cel Mare cu scopul de a apara granita Rusiei in Delta Nevei. Acesta a anticipat cu un an crearea Sankt Petersburg-ului si se pare ca aceasta fortareata a stat la baza ideii aparitiei viitorului oras.
In orasul Pushkino (fostul Tsarskoye Selo) putem vizita vestitul Palat al Ecaterinei, inclusiv Camera de Chihlimbar.
Un alt obiectiv turistic este Catedrala Isaac, impodobita cu 112 coloane de granit fiecare cantarind 114 tone si avand aproape 400 sculpturi monumentale din bronz. De pe platforma de deasupra colonadei se poate admira intregul oras.
Mai putem vizita in Sankt Petersburg si Palatul Felix Yusupov, cunoscut atat pentru camerele elegante, frumosul teatru si ceea ce a mai ramas din colectiile sale, cat si pentru asasinarea lui Grigory Rasputin in iarna anului 1916.De curand, ultimii descendenti ai familiei, Felix si Irina Yusupov,l-au redeschis publicului.
Putem incheia o zi de vizitare in Sankt Peterburg cu o plimbare pe Nevski Prospect, artera principala a centrului vechi.Pe de o parte si de alta a pietei se afla restaurante, hoteluri, terase si magazine.

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Nu sunt definite obiective turistice in Sankt Petersburg

Ofertele Sankt Petersburg

Circuit Rusia 2020

Circuit Rusia 2020

MOSCOVA SI SANKT PETERSBURG 2020 Plecari 2020:   20 martie, 03 aprilie 845 euro/loc in dubla (taxe incluse) Panerai Replica Ziua 1: BUCURESTI - MOSCOVA Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Henri Coanda (Otopeni) la ...

» Detalii

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (June 4, 2020)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.8398-0.0020999999999995
USD (Dolar SUA)4.3112-0.0181

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll