Bhutan

Imagini Bhutan

Bhutan-Regatul Dragonului din Himalaya
In Asia,Dragonul reprezinta puterea ceresca si pamantesca,precum si forta si intelepciunea.Din acest motiv,locuitorii Regatului Bhutan isi denumesc tara Druk Yul sau "Taramul Dragonului".Pana in 1960,Bhutanul era cea mai izolata tara a lumii.A devenit mai accesibila numai odata cu ascensiunea celui de-al "treilea Rege Dragon".

Intinzandu-se pe versantul de sud al Muntilor Himalaya,Bhutan se invecineaza la nord cu Tibet,iar la est,vest si sud cu India.Versantii se insirruie paralel,asemenea unor cascade.Tara are,de la nord la sud,o lungime de doar 200 km.

Populatia Bhotia reprezinta 60% din numarul de locuitori,reunind membrii mai multor grupuri etnice cu radacini mongole care au migrat initial din Tibet.Limba vorbita este dzongkha.Nepalezii alcatuiesc al doilea grup ca marime,circa un sfert din populatie,in timp ce sudul este locuit de bhutanezi,populatie de descendenta indiana.Majoritatea bhutanezilor practica lamaismul,o forma tantrica a budismului,religia oficiala.Un sfert din populatie apartine confesiunii hinduse,in timp ce musulmanii sunniti reprezinta o minoritate.

Turism in Bhutan
Desi turismul ar putea sa aduca profituri economice,Bhutanul emite doar 5000 de vize anual.Dar turistul pregatit sa renunte la confort va fi recompensat de un tinut cu oameni ospitalieri,cu munti grandiosi,trecatori ametitoare si manastiri lamaiste.
Timphu,capitala tarii se afla la 2400 metri altitudine,in valea fertila a raului Wang Chu.Palatul Taschichoedzong este cel mai importnat centru administrativ si religios al tarii,gazduind ministerele,Adunarea Nationala,tronul regal,precum si cea mai mare manastire din tara.Ateliere regale,Dechenchoeling merita vizitate.
Drumul de la Thimpu la Punkha se face prin trecatoarea Dochu La,la 3100 metri,privelistea fiind superba.In trecut Punkha a fost capitala tarii,gazduind Templul Lhakhang,unde calugarii se retrag iarna.
In centrul tarii se gaseste districtul Tongsa care este zona de resedinta a familiei regale.De la manastirea aflata in varful unui munte,turistul are o vedere panoramica asupra vaii Tongsa.
Pe varful unei stanci abrupte,la o inaltime de 900 metri deasupra vaii Paro,troneaza manastirea Taktsang Lhakhang("Adapostul Tigrului").Legenda spune ca,in secolul VIII,guru Rinpoche,intemeietorul budismului lamaist,a venit zburand pe spatele unei tigroaice,de aici si numele manastirii.Astazi este unul dintre cele mai importante locuri de pelerinaj,atat pentru bhutanezi,cat si pentru budistii din intrega lume.

In orasele mari exista hoteluri,case de oaspeti si pensiuni,iar la tara se gasesc hosteluri in interiorul manastirilor.
Reteaua rutiera dezvoltata asigura legatura intre zonele turistice.Intre Thimpu si Phuntsholing exista o linie de microbuze.Nu exista cai ferate.Mijloacele de transport predominante printre localnici sunt asinii si iacii.Un aeroport international exista in Paro.
 

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Nu sunt definite localitati in Bhutan

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (October 20, 2019)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.7556-0
USD (Dolar SUA)4.2732-0

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll