Australia

Imagini Australia

Cu animalelele si plantele sale salbatice neobisnuite,cu formatiunile stancoase fantastice si cultura misterioasa a bastinasilor,Australia este una dintre cele mai uluitoare tari din lume si unica prin faptul ca teritoriul sau constituie un intreg continent.Cu o suprafata de 7.7 milioane km patrati,Australia este cea mai mare tara din intreaga emisfera sudica.
Australia a devenit o destinatie de vacanta populara pentru turistii din toata lumea,iar numarul anual al vizitatorilor straini a depasit cinci milioane la inceputul secolului XXI.Pentru majoritatea turistilor,plajele magnifice ale Australiei constituie principala atractie.Pentru altii,atractia o reprezinta peisajele spectaculoase ale tarii si minunile naturale unice din regiunile centrale mai izolate ale continentului.

Paradisul sporturilor nautice
Coasta de Aur a Australiei se intinde pe mai mult de 32 km de la Brisbane,pe coasta de est,la sud de orasele Southport si Coolangatta.In centrul acestei regiuni cu 430000 locuitori se afla Paradisul Surferilor.Sunshine Cost,care se intinde pe 140 km la nord de Brisbane,este ideal pentru orice fel de sport nautic,in special pentru surfing.Numeroase hoteluri si complexuri de apartamente au rasarit in Noosa,Coolum,Maroochydore si Caloundra.Totusi,turismul este mai putin concentrat aici decat pe Coasta de Aur.

Cel mai mare recif de corali din lume
Cei care doresc sa se bucure de mai mult de o vacanta la plaja pot face o calatorie la Marea Bariera de Corali.Aceasta cuprinde peste 2900 de recife de corali de marimi diferite:raspandite pe coasta statului Queensland,acestea alcatuiesc o bariera de 20 pana la 30 km latime si 2000 km lungime.In unele zone,reciful este atat de inalt incat au luat nastere mici insule.O biosfera unica,intreaga Mare Bariera de Corali este protejata ca parc natural si a fost desemnata sit al Patrimoniului UNESCO.
Green Island,o mica insula de corali din cadrul recifului,se afla la mica distanta de Cairns si majoritatea turistilor intreprind excursii de o zi aici.
Heron Island,de asemenea foarte mica,este cea mai sudica insula de corali a recifului.Detine o statie de cercetare si un complex hotelier,iar oaspetii pot ajunge aici cu elicopterul din Gladstone sau din Rockhampton.
Reciful Hardy face parte din Marea Bariera de Corali si este extrem de popular in randul amatorilor de scufundari si de snorkeling.

Regiunea tropicala din nordul Australiei
Darwin,de unde decoleaza zboruri regulate spre Indonezia si Singapore,reprezinta cel mai bun punct de plecare catre explorarea regiunii tropicale din nordul Australiei.Marele Parc National Kakadu,care primeste pste 400000 de turisti anual,merita sa fie vizitat in mod special.Picturile pe stanca aborigene de aici sunt celebre.Masivul Uluru(Ayers Rock) rasare din peisajul arid din sudul statului Northern Territory,iar in anumite momente ale zilei straluceste in nunate de rosu.

Australia de vest nelocuita
Australia de Vest este slab dezvoltata,cu exceptia coastei,iar punctele sale de atractie se afla la mare departare unul fata de celalalt.Principala atractie a statului este capitala acestuia,Perth,care a fost intemeiata pe fluviul Swan,situat la mica distanta de coasta.Metropola cu cei mai singuri un milion de locuitori din lume,asa cum este denumita in gluma Perth,nu impresioneaza doar prin arhitectura sa moderna,ci si prin atmosfera linistita si parcurile minunate.
In Parcul National Nambung,la circa 140 km nord de Perth,se afla Pinnacles,o serie de formatiuni stancoase fascinante si gratioase care atrag multi turisti si care sunt foarte populare ca subiect fotografic.
Wave Rock din orasul Hyden,de la sud-est de Perth,aproape ca a devenit emblema Australiei de Vest.Sub forma unor trepte mari,atent lustruite,aceasta stanca extraordinara lasa impresia unui val din piatra care se sparge la tarm.

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Localitati in Australia

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (August 10, 2020)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.8375-0
USD (Dolar SUA)4.0949-0

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll