India

Imagini India

De la Herodot pana la Marco Polo si chiar pana la modernitate,India a fost perceputa ca o tara a minunilor,a diamantelor si a mirodeniilor,un taram unde se gasesc cantitati inimaginabile de aur si chiar si "copaci in care creste lana".
Indienii au calatorit de mii de ani-ca pelerini la locurile sfinte,ca ascti hindusi(sadhu) si ca negustori.Acum insa,ei calatoresc ca turisti,merg la festivaluri in familie,in statiuni pentru tratamente ayurvedice sau drumetii in Himalaya.
 

Statiuni superbe
De-a lungul coastei cu o lungime de circa 7500 km se gasesc statiuni superbe,ca Orissa,Kerala si Goa,dar in multe dintre ele este dificil sa gasesti macar un hotel.Acest lucru se va schimba,dar,daca totul va merge bine,nu vor fi hotelurile multietajate care eclipseaza plajele si care incalca regulile de constructie.Statiunile din mijlocul cocotierilor vor respecta arhitectura locala.

O traditie culturala bogata
India are nenumarate monumente culturale coplesitoare.Poti sa gasesti totul,de la desenele pe piatra ale culturii Harappa din mileniul III i.Hr. in centrul si in sudul Indiei,pana la arhitectura sfarsitului de secol XX.
Predomina artefactele ridicate pentru a cinsti zeii:templele budiste din pesteri cu minunate picturi pe pereti,siturile hinduse de la Konarak si Khajuraho si de la Madurai si Mahabalipuram,templul jainist Palitana din piatra alba aflat in Gujarad si impresionantele moschei si mausolee,in special Taj Mahal din Agra.
Cea mai buna varianta de a  vizita India este prin tururile organizate cu agentiile de turism cu insotitor si ghid local,astfel poti ajunge prin locurile mai greu accesibile pentru turistii obisnuiti sau necunoascatori . Va propunem sa descoperiti India prin  circuite in India , considerata inca o tara plia de misticism.
Pe langa bogata arhitectura si arta exista si o multitudine de forturi si palate impozante,orase cu arhitectura tipic urbana si sate pitoresti cu case ale caror ziduri si praguri sunt acoperite cu picturi ornamentale(rangoli) realizate cu vopsea amestecata cu praf de orez.mai mult de 20 de situri istorice au fost incluse in Patrimoniul UNESCO,fiind foarte probabil ca numarul lor sa creasca.

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Localitati in India

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (October 21, 2020)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.87460.00089999999999968
USD (Dolar SUA)4.1456-0.0166

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll