Rusia

Imagini Rusia

Rusia este un tinut vast, in Europa si in Asia, avand cea mai mare suprafata din lume. Granita vestica se afla la golful Danzig, in regiunea Kalininrad. Granita de est este marginita de capul Dejnev din stramtoarea Bering. Cea mai scurta distanta pe calea aerului dintre aceste doua puncte acopera circa 7200 km si este in mare parte deasupra Oceanului Arctic. Totusi, zburand pe deasupra Volgai si a Lacului Baikal, distanta creste la aproape 10000 km. Prin contrast, granitele acestei natiuni gigantice de la nord la sud se intind pe doar 4510 km.
Volga si Lacul Baikal-doua ape sacre
In Rusia, aceste cursuri de apa inspira poporului rus aproape o veneratie mistica. "Mama Volga" si "Sfantul Baikal" sunt tratate cu cinste in folclor si detin si o mare valoare economica. Volga,cel mai mare fluviu din Europa (3531 km), izvoraste din podisul Valdai si se varsa in Marea Caspica. Legatura dintre cel mai important canal navigabil fluvial din Rusia,celelalte sisteme fluviale mari ale Europei Occidentale si marile invecinate se face prin canale. Timp de secole, Volga a servit drept artera de transport.
Lacul Baikal (31500 km patrati) are 1637 m adancime si un volum de aproape 23600 km cubi de apa, fiind cel mai mare dintre toate lacurile interioare din lume.Este cel mai mare bazin cu apa dulce.
Rusia are nenumarate atractii pentru turisti. Datorita stabilitatii politice actuale,este o destinatie destul de sigura. In comparatie cu perioada sovietica, oportunitatile de calatorie s-au diversificat si, in principiu, este posibil acum sa vizitati toate zonele tarii, daca sunteti dispusi sa renuntati la confortul unei infrastructuri bazate pe turism. Acolo unde exista aceasta infrastructura, de obicei in orase principale, Rusia nu este o destinatie ieftina.
Vacanta in Rusia
Cele mai populare destinatii pentru turisti sunt cele doua metropole, Moscova si Sankt Petersburg, doua orase infloritoare, aflate la inceputul globalizarii, si orase culturale cu o colectie bogata de cladiri istorice. Muzee si experiente culturale nemaipomenite ii asteapta pe vizitatori. In multe orase din interiorul Rusiei s-au pastrat cladiri din Evul Mediu si din trecutul recent; acestea au fost renovate in ultimele doua decenii. Catedrala din Vladimir, cladirile din Suzdal, orasul Rostov, orasul vechi din Novgorod sunt doar cateva exemple. Multe din orasele mentionate mai sus dateaza din Evul Mediu timpuriu si au fost la origine, orase de scaun ale cnejilor care s-au straduit sa obtina titlul de  mare cneaz in Rusia Kieveana. O croaziera pe Volga si pe alte rauri conectate prin canale ne face sa constientizam intinderea tarii si schimbarile dintre peisajele urbane si rurale.
Muntii Caucaz reprezinta punctul de intalnire dintre Europa si Asia. Lantul muntos se aseamana cu Alpii in dimensiune si inaltime si are cateva varfuri care depasesc  5000 m. Este o destinatie favorita pentru cei carora le plac drumetiile montane, dar conflictele etnice si teritoriale din zona, umbresc  atractia sa ca destinatie turistica. Dintre toate zonele naturale, Marele Caucaz este o destinatie de calatorie foarte populara. Turismul montan poate avea loc atat iarna, cat si vara, in zona vestica a Caucazului (in zona oraselor din jurul Teberda) si in zona centrala (langa poalele varfului Elbrus, in asa numita Prielbrusje). In aceasta zona au aparut hoteluri, sanatorii si alte centre de vacanta, precum si o retea de drumuri forestiere si partii de schi.
Destinatii atractive intre Riviera ruseasca si lacul Baikal
Coasta sudica a Crimeei langa Ialta si coasta Marii Negre din zona caucaziana de la Soci ofera cele mai frumoase imagini. Zona Lacului Baikal incearca sa se promoveze ca un sit inclus in Patrimoniul Natural Mondial UNESCO, in scopul dezvoltarii turismului, dar nu exista infrastructura necesara. Posibilitatile de turism pe cursul superior al Volgai, in Muntii Ural si Muntii Altai se afla inca intr-o stare incipienta de dezvoltare.
Trebuie sa fiti atenti  la regulile de intrare in tara, aflate mereu in schimbare. Ca sa faceti o excursie in Rusia, va trebuie viza. Aceasta poate fi obtinuta de la agentiile de turism sau direct de la ambasada si consulate, daca prezentati dovada unei rezervari de cazare sau o scrisoare de invitatie de la Ministerul de Interne, in schimbul unei taxe. Cand aplicati pentru o viza, trebuie sa specificati toate destinatiilepe care intentionati sa le vizitati. Sosirea in Rusia se face de obicei cu avionul, fie in Moscova fie in Sankt Petersburg, dar o calatorie cu trenul poate fi la fel de placuta, deoarece va ofera o imagine buna asupra marimii tarii. In principiu puteti vizita Rusia si cu masina, dar sa aveti in vedere dificultatile daca veti ajunge pe drumurile mai putin umblate, chiar si in partea europeana a tarii.
Moscova si Sankt Peterburg sunt principalele destinatii, dar aceste doua orase globalizate nu sunt reprezentative pentru majoritatea oraselor si pentru conditiile de trai ale populatiei din Rusia.Principalele atractii intr-o calatorie la Moscova sunt Kremlinul, Piata Rosie, Catedrala Sfantul Vasile, vechea strada de promenada Arbat, teatrul Balsoi si Galeria Tretiakov.
O croaziera pe fluviile sale Volga si Enisei sau vizitarea altor orase mari, precum Novgorod, Nijni  Novgorod, Kazan Serghiev Posad, Saratov, Volgograd, Novosibirsk sau Irkutsk, ofera alte privelisti interesante.Pentru diversitate merita sa vizitati si Lacul Baikal.

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Localitati in Rusia

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (August 10, 2020)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.8375-0
USD (Dolar SUA)4.0949-0

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll