Israel

Imagini Israel

Israel este o tara relativ mica.Peisajul variaza de la munti impaduriti si vai fertile cu vegetatie,la munti sterpi si valea subtropicala a Iordanului.Marea Moarta este cel mai jos punct de pe Pamant.Israel este o tara lunga si ingusta,are 470 km lungime de la nord la sud si 135 km de la est la vest,in zona cea mai ingusta.
Cu masina,calatoria de la coasta mediteranneana,ce marcheaza granita estica a Israelului,spre Marea Moarta pe partea estica ,dureaza 90 de minute,iar drumul de la Metulla,in nord,la Eilat in sud,se poate face in circa 9 ore.
Tranzitia rapida de la munte la campie,de la dealuri inverzite la regiuni de desert,adesea la doar cateva ore distanta cu masina,este unul din aspectele cele mai frapante ale tarii.
De la crearea sa,Israelul a fost o destinatie populara pentru turisti,care vin sa viziteze locurile unde au avut loc cele mai importante evenimente din Biblie.Din motive de securitate,multe din orasele asociate Bibliei sunt inchise sau partial deschise turistilor,iar unele sunt pe teritoriul palestinian.
Locuri de pelerinaj in Israel.Zeci de mii de pelerini din intreaga lume,vin la Bethlehem,in special in perioada Craciunului.Biserica Nasterii Domnului marcheza locul unde s-ar fi nascut Isus,in interiorul unei grote de sub strana.Biserica a fost construita de imparatul Iustinian,pe locul basilicii lui Constantin din secolul IV.
Orasul Capernaum(Tell Hum de azi) este asezat la Marea Galileei.In Noul Testament(Matei 4:13) este mentionat ca locul unde a trait Isus si a tinut predici in sinagoga.
In apropiere se afla Tabgha,locul unde a avut loc miracolul hranirii celor 5000 si unde Isus le-a aparut discipolilor dupa inviere.Muntele celor 9 Fericiri nu este departe de Tell Hum:aici Isis a tinut predica de pe Munte si si-a als apostolii.
Nazaret este al treilea centru imporatant de pelerinaj din Israel,dupa Ierusalim si Bethelehem.La fantana din satul Nazaret,i-a aparut Mariei arhanghelul Gabriel ca sa o vesteasca de nasterea lui Isus.Locul este macat de Bazilica Bunei Vestiri,cea mai proeminenta cladire din oras.
Ierihon.Aflandu-se la 250 metri sub nivelul marii,Ierihon,un oras-oaza de pe malul de vest al vaii Iordanului,este cel mai jos oras din lume si pare a fi si cel vechi.Potrivit Bibliei,zidurile sale,zidurile sala ridicate in anul 7000 i.Hr.,au fost distruse de sunetul trambitelor din timpul unui asediu in 1300 i.Hr.Orasul antic a fost excavat si este deschis publicului.
Masada si Qumran.La vest de Marea Moarta sunt cateva locuri antice strans legate de istoria timpurie.Cel mai important este Masada,o fortareata iudaica in desertul Iudeei.Este monument national.Cu 434 metri peste nivelul Marii Moarte,formatiunea stancoasa pe care a fost construita fortareata a fost un loc de refugiu chiar din vremea regelui David.Masada a ramas un simbol al rezistentei evreilor impotriva ocupatiei de orice fel.
Pe malul de vest al Marii Moarte se afla ruinele asezarii antice Qumran.Aici,in 1947,un baiat beduin a descoperit Manuscrisele de la Marea Moarta.Ascunse intr-o pestera,acestea sunt cele mai vechi manuscrise in ebraica din Vechiul Testament.Ele pot fi vazute in Altarul Cartii din Ierusalim.
Desertul Negev cu nisipuri miscatoare si formatiuni stancoase este foarte popular printre turisti.Peisajul sau este format din dune,cratere,vai seci,platouri si dealuri stancoase cu forme grotesti.Parcul National Timna ,la nord de Eilat,este inconjurat de un lant de munti prapastiosi de circa 800 metri inaltime.In parc se pot vedea si stancile in forma de ciuperca,formatiuni stancoase bizare din gresie,formate de actiunea nisipului batut de vant.
Reteaua de transport in Israel este buna.Trenuri leaga toate marile orase,iar in orasele mici sunt autobuze.Sunt disponibile peste tot masini de inchiriat si taxiuri.Transportul in comun nu circula sambata.Aeroporturi internationale exista in Tel Aviv si Eilat.

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Localitati in Israel

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (August 24, 2019)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.7228-0
USD (Dolar SUA)4.1899-0

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll