FirstCategoriiNext
Previous Oferte Next

Circuit Turcia 2024

Imagini Circuit Turcia 2024

Pentru multi occidentali, Turcia, punte intre Europa si Asia, este un vis oriental. Candelabrul cu rubine din palatul Topkapi, haremul din palatul sultanului, minaretele si moscheile si lustruitorii de pantofi cu cutiile lor stralucitoare din aur sunt doar o parte din Turcia. Tara mai are insa o fata: satele izolate din Anatolia, bisericile din pesterile din Cappadocia, milioanele de maslini, pastorii liberi, vesmintele voluminoase care amintesc de trecutul indepartat si multe alte ...[mai multe detalii despre Turcia]

CIRCUIT TURCIA 2024 - CAPPADOCIA – MESOPOTAMIA
Plecari 2024: 28 aprilie (Paste si 1 Mai); 31 august (9 zile/8 nopti)
Tarif: 1290 euro (loc in camera dubla)
Supliment single: 400 euro

Itinerariu: Cappadocia – Tarsus – Adana – Muzeul Zuegma – Gaziantep – Harran – Gobekli Tepe – Sanliurfa – Adiyaman – Muntele Nemrut – Diyarbakir – Mardin – Manastirea Deyrulzafaran – Dara – Mydiat – Manastirea Mor Gabriel – Tur Abdin

Ziua 1: BUCURESTI – ISTANBUL – CAPPADOCIA
Intalnire cu conducatorul de grup la ora 07:00 pe aeroportul Henri Coanda (Otopeni) si imbarcare pe cursa TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul (decolare la ora 09:35). Sosire la ora locala 11:00 la Istanbul si imbarcare pe cursa interna TURKISH AIRLINES catre Kayseri, cu decolare la ora 13:35. Sosire la Kayseri, la ora locala 14:50 si transfer pentru cazare si cina la Hotel Altinoz 4* (sau similar in zona Nevsehir-Goreme). Pe traseu vom admira panoramic: ansamblul de stanci Pasabag, celebre pentru aspectul lor de calugari, pentru acest motiv zona fiind cunoscuta si sub denumirea de Valea Calugarilor si Urgup, unde se afla cele “trei frumuseti” (3 stanci faimoase in zona).
Ziua 2 : CAPPADOCIA
Mic dejun. Aceasta zi este dedicata Cappadociei, zona unica si cunoscuta in toata lumea atat pentru relieful deosebit sub forma de hornuri, cat si pentru orasele subterane, vechi de milenii. Optional, dimineata devreme, puteti survola cu balonul peste vaile Cappadociei la rasarit de soare (aceasta activitate depinde exclusiv de conditiile meteo si de disponibilitatile existente la fata locului). Pret informativ: 250 euro/ persoana (poate suferi modificari in functie de perioada anului si de numarul de cereri). Datorita locatiei izolate, Cappadocia a fost vreme indelungata loc de refugiu pentru crestinii persecutati de legiunile romane si a devenit loc de pustnicie pentru multi monahi. Vom face o oprire pentru a fotografia de la inaltime Valea Porumbeilor, care adaposteste una dintre cele mai mari colectii de cuiburi de porumbei din lume. De asemenea, admiram si „castelul” Uchisar, de unde ni se arata o superba panorama asupra vaii Cappadociei. Vom merge in Valea Devrent, denumita si Valea Imaginatiei, pentru a admira “Fairy Chimneys” - “Hornurile zanelor” (formatiuni stancoase cu aspecte bizare). Urmeaza o oprire la muzeul in aer liber Goreme - complex monahal de mai multe biserici si capele sapate in piatra, pe vremuri un important centru religios (intrare optionala). Incheiem turul cu o oprire la Avanos, faimos pentru arta olaritului. Acest micut oras este strabatut de raul Kizilirmak, cel mai lung din Turcia (1350 km). Revenim la hotel. Dupa cina, optional, va propunem participarea la o seara turceasca cu dansuri traditionale, unde spectacolul se va desfasura intr-o pestera. Programul include transport cu autocarul, pachet bauturi racoritoare si alcoolice. Pret informativ: 35 euro/ persoana.
ZIUA 3: CAPPADOCIA – TARSUS – ADANA – GAZIANTEP (510 KM)
Mic dejun. Incepem cu o oprire in satul Cavusin, unde casele sunt construite in piatra; vom putea urca la cateva manastiri rupestre, de unde vom putea admira o frumoasa priveliste asupra zonei (Valea Rosie). Ne continuam drumul catre “castelul” Ortahisar pentru a admira panorama Cappadociei. Vom face o ultima oprire la orasul subteran Kaymakli, construit in piatra, la 8-9 etaje sub pamant, unde primii crestini se ascundeau de persecutia romanilor si bizantinilor (intrare optionala, vizita nu este recomandata persoanelor care sufera de claustrofobie). La pranz, dupa popas pentru masa de pranz (optional) plecare spre Gaziantep. Pe traseu vom face o scurta oprire in Tarsus. Orasul este vestit in lumea crestina, ca loc de nastere al lui Saul, un cunoscut fariseu si prigonitor al crestinilor, care a primit revelatia divina in timpul calatoriei sale catre Damasc, ulterior devenind Apostolul Pavel si discipol al lui Iisus. Totodata, conform spuselor istoricului Plutarh, in Tarsus, Cleopatra l-a intalnit pe Marc Antoniu, incepand una dintre cele mai cunoscute povesti de dragoste din lumea antica si nu numai. Seara tarziu sosire in Gaziantep, pentru cazare si cina la Kaleli Hotel 4* (sau similar).
Ziua 4 GAZIANTEP
Mic dejun. Deplasare la Muzeul Zeugma, unde se pastreaza mozaicuri vechi de 2000 de ani, cu dimensiuni de pana la 500 mp, descoperite pe valea fluviului Eufrat. Sunt opere de arta impresionante, unele foarte mari si recuperate aproape complet, reprezentand povesti si personaje mitologice din Grecia Antica. Ele au fost folosite ca decoratiuni interioare si exterioare ale vilelor din zona Zeugma, aratandu-ne nivelul artistic ridicat si bogatia orasului. In continuare transfer in centrul vechi al orasului Gaziantep (Gazi - orasul veteran), unde putem admira panoramic cetatea cu acelasi nume, una dintre cele mai vechi din Anatolia, zona pietonala si bazarul local (3 ore). Timp liber la dispozitie in centrul vechi pentru masa de pranz (nu este inclusa) si plimbari individuale. Dupa amiaza va propunem optional o vizita la Halfeti – orasul scufundat sub apele barajului Birecik, pe malul estic al fluviului Eufrat, unde ne vom plimba cu vaporasul pe lacul de acumulare, pentru a admira ruinele vechiului castel, moscheea, minaretele si casele scufundate. Tarif informativ: 40 euro/ persoana (include: transport cu autocar, ghid local, insotitor de grup si croaziera cu vaporas privat). Seara intoarcere la acelasi hotel in Gaziantep pentru cina si odihna.
Ziua 5: GAZIANTEP – GOBEKLI TEPE – HARRAN – SANLIURFA – ADIYAMAN (380 KM)
Dimineata, dupa micul dejun, pornim spre Gobekli Tepe, cel mai vechi sit arheologic din lume (11500 ani), ce dateaza dintr-o perioada in care inca nu se inventase agricultura si nici ceramica. Templul a fost ridicat cu mult inaintea piramidelor egiptene sau a vestitului Stonehenge din Marea Britanie si gazduia vanatorii si culegatorii. In continuare vom face o scurta oprire la Harran, o veche asezare sumeriana datand din epoca bronzului, dezvoltata in crestinismul timpuriu si strans legata de granitele imperiului roman. La Harran (rascruce de drumuri) a existat una dintre cele mai vechi scoli de filozofie ale antichitatii si secole de-a randul a fost un important centru cultural si comercial. Scurt popas pentru ceai si cafea (optional). Recomandam mirra, cafeaua traditionala a zonei, dar si a multor tari arabe. La pranz vom ajunge la Sanliurfa, unde vom vizita Golbasi, parcul cu bazinele sacre cu pesti – Balikli Gol si Ayn-i Zeliha, frumoasa Moschee Rizvaniye Vakfi, complexul Medrese si Moscheea Halilur Rahman. In Sanliurfa se afla pestera unde s-a nascut profetul Avraam (Ibrahim), transformand acest loc intr-un important centru de pelerinaj al lumii islamice. In continuare timp liber la dispozitie in Bazarul construit de Suleiman Magnificul in secolul al XVI-lea si in centrul vechi. Dupa amiaza, pornim spre Adıyaman. Cazare si cina la White Star Hotel 4* (sau similar).
Ziua 6: MUNTELE NEMRUT – PODUL CENDERE – DIYARBAKIR – MARDIN (345 KM)
Dimineata devreme, dupa micul dejun, vom porni spre Muntele Nemrut, pe una dintre cele mai inalte culmi ale lantului muntos Taurus. Pe traseu vom opri la podul Cendere, sau Podul Imparatului Septimius Severus, construit in onoarea sotiei si a celor doi fii ai sai, sub stricta supraveghere a legiunii romane a XVI-a. La o altitudine de 2134 m vom descoperi statuile zeitatilor civilizatiilor grecesti, armene si iraniene, incercuind mormantul Regelui Antioh I – Zeul Rege. Accesul pana la situl arheologic se face cu transfer local privat (microbuze de 8-12 locuri) si se achita la fata locului. Tarif informativ pentru transfer si biletele de intrare: 30 euro/ persoana. La pranz pornim spre Diyarbakir, unde, in timpul unui scurt tur panoramic, vom putea admira: podul Dicle, ce uneste malurile raului Tigru si faimoasele ziduri ale cetatii, construite din bazalt, cu pana la 12 metri inaltime, 5 metri grosime si lungi de 6 kilometri (se afla in patrimoniul UNESCO). Dupa o scurta oprire la vechile porti de acces in cetate, vom poposi la Hanul lui Hasan Pasa, un caravanserai ridicat in aceasta localitate in secolul 16 si pastrat in forma originala pana in zilele noastre. Timp liber la dispozitie. Dupa amiaza pornim spre Mardin. Seara cazare si cina la hotel Mesopotamia Garden Hotel 4* (sau similar).
Ziua 7: MARDIN – DARA (70 KM)
Mic dejun. Astazi vom vizita panoramic, dar si pietonal orasul Mardin si vom putea admira: Zinciriye Medresesi, colegiul teologic fondat in 1385 si sculptat in piatra de calcar, Kirklar Kilisesi, biserica ortodoxa asiriana, Moscheea Sehidiye, Moscheea Ulu (veche), orasul vechi, cu strazile sale pietruite si bazarul. Timp liber la dispozitie pentru vizite individuale in centrul vechi si masa de pranz (nu este inclusa). Dupa amiaza ne vom indrepta spre Dara, o veche garnizoana romana, unde au fost construite primele diguri si cisterne din Mesopotamia. Vom vizita ruinele vechii cetati, cisterna (pastrata perfect in forma originala) si sanctuarul ofiterilor romani. Intoarcere in Mardin si timp liber la dispozitie. Recomandam plimbarile individuale, vizitarea magazinului cu dulciuri si cafea Saltukhan, dar si cel cu vinuri asiriene Suryani. Seara cazare si cina la acelasi hotel.
Ziua 8: DEYRULZAFARAN – MYDIAT – MANASTIREA MOR GABRIEL – TUR ABDIN (optional)
Mic dejun. Timp liber la dispozitie in Mardin, sau optional excursie la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran, la Manastirea Mor Gabriel, pe platoul Tur Abdin si in orasul Mydiat. Prima oprire va avea loc la Manastirea ortodoxa Deyrulzafaran (Floarea Sofranului), cel mai important centru religios asirian, fosta resedinta patriarhala timp de 640 de ani. Plecam apoi spre platoul Tur Abdin, la Manastirea Mor Gabriel (Sf.Gabriel), cea mai veche manastire ortodoxa asiriana si una dintre cele mai vechi manastiri din lume (397 dHr). Vom admira arhitectura unica, cu mozaicuri din perioada bizantina, domuri, capelele, turnuri, terase, usi vechi si motive decorative cu sculpturi in piatra de Midyat. Tur Abdin (muntele slujitorilor lui Dumnezeu) este o regiune deluroasa din sud-estul Turciei, ce cuprinde jumatatea estica a Provinciei Mardin si Provincia Sirnak, aflata la vest de Tigris, aproape de granita cu Siria. Continuam cu un popas in centrul vechi al orasului Mydiat pentru a vizita cladirile istorice, unde au fost filmate nenumarate seriale turcesti. Este unul dintre cele mai interesante orase ale Mesopotamiei, cu o arhitectura unica, unde conacele din piatra sunt realizate cu sculpturi meticuloase. Intoarcere la Mardin si cazare la acelasi hotel. Tarif informativ: 60 Euro/persoana (include: transport cu autocar, ghid local si biletele de intrare).
Ziua 9: MARDIN – BUCURESTI
Mic dejun. Dimineata, transfer la aeroportul Mardin (sau Sanliurfa) si imbarcare pe cursa interna TURKISH AIRLINES cu destinatia Istanbul (decolare la ora 14:00). Sosire la ora locala 16:05 la Istanbul si imbarcare pe cursa externa TURKISH AIRLINES cu decolare la ora 19:00 si sosire la Bucuresti la ora 20:20.

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Contactati-ne pentru cele mai bune oferte de cazare la Circuit Turcia 2024!

SERVICII INCLUSE:
• transport cu avionul Bucuresti – Istanbul – Kayseri, Mardin – Istanbul – Bucuresti cu compania TURKISH AIRLINES;
• 8 nopti cazare cu demipensiune la hoteluri de 4* dupa cum urmeaza: 2 nopti in Cappadocia, 2 nopti in Gaziantep, 1 noapte in Adiyaman, 3 nopti in Mardin;
• transferuri aeroport - hotel – aeroport si transport cu autocarul pe tot parcursul calatoriei;
• tururi pietonale si panoramice in Cappadocia, Gaziantep, Sanliurfa, Diyarbakir, Mardin;
• vizite conform programului;
• ghid local vorbitor de limba engleza;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport (pot suferi modificari).

NU SUNT INCLUSE:
• asigurarea medicala de calatorie (recomandata);
• asigurarea storno cu extensie COVID (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, impreuna cu asigurarea medicala de calatorie;
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana - se practica in Turcia, se achita la sosirea in tara de destinatie;
• transfer local si bilet de intrare la Muntele Nemrut, cu microbuz de 8-12 locuri: 30 euro/ persoana;
• excursiile optionale;
• intrarile la obiectivele turistice, altele decat cele mentionate ca fiind incluse;
• bauturile alcoolice sau racoritoare la mesele incluse in program.

GRUP MINIM: 20 PERSOANE
Pentru un grup de 15-19 persoane, pretul se majoreaza cu 50 EURO/ persoana. Pentru un grup de 10-14 persoane, pretul se majoreaza cu 70 EURO/persoana. Suplimentul de formare grup, nu este optional. Pentru un numar mai mic de 10 participanti pretul se recalculeaza sau circuitul se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 10 participanti pana cu 21 zile inainte de plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic de 20 persoane, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana, tipul de transport local, sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare.

TERMENE DE PLATA:
20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
50% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

OBSERVATII:
• DOCUMENTE NECESARE CALATORIEI: PASAPORT SIMPLU ELECTRONIC SAU TEMPORAR VALABIL CEL PUTIN 6 LUNI DE LA INCHEIEREA CALATORIEI; TOTI COPIII AU NEVOIE DE PASAPORT;
• ACEST PROGRAM NU NECESITA OBTINEREA VIZEI TURISTICE DE CATRE CETATENII ROMANI;
• nu sunt necesare vaccinari speciale pentru aceasta destinatie;

 

Formular de contact - Circuit Turcia 2024

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de Email:
Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma prin Telefon
Contacteaza-ma prin Email
Cod de verificare:
Introdu codul de verificare:


Te-ar mai putea interesa si:

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (June 13, 2024)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.9767-0
USD (Dolar SUA)4.578-0

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll