FirstCategoriiNext
Previous Oferte Next

Toscana-Cinque Terre 2024

Imagini Toscana-Cinque Terre 2024

Circuit Toscana - Cinque Terre 2024

Atractii: Lucca – Cinque Terre – Pisa – Florenta – Siena & San Gimignano (optional)

Ziua 1: BUCURESTI – BOLOGNA – LUCCA – PISA (175 km Bologna - Pisa)
Intalnire cu insotitorul de grup la aeroportul Otopeni, ora 11:30 dimineata pentru imbarcare pe zborul companiei Wizzair spre Bologna, cu decolare la ora 14:00. Aterizare in Bologna la ora locala 15:15 si transfer cu autocarul spre Lucca, unul dintre cele mai reprezentative orase medievale din Toscana. Orasul fortificat Lucca ale carui ziduri dateaza din sec XVI-XVII este o surpriza si un exemplu remarcabil de arhitectura medievala, fiind foarte bine pastrat. In timpul turului pietonal impreuna cu ghidul local, vom admira din exterior Catedrala, una dintre cele mai elaborate cladiri din Toscana, dar si interesanta Piazza Anfiteatro. Transfer cu autocarul spre Pisa, sosire si cazare la hotel AC Pisa by Marriott 4* sau similar situat in zona Pisa.
Ziua 2: CINQUE TERRE
Mic dejun la hotel. Azi vom descoperi unul dintre secretele bine “ascunse” ale Italiei: Cinque Terre, denumire care se refera la cinci orase deosebit de frumoase construite pe pantele abrupte ale Rivierei Ligurice. Transfer cu autocarul din Pisa/ Lucca spre gara din La Spezia; ne vom imbarca in trenul care ne va duce catre Cinque Terre. Vom vizita azi trei dintre cele mai pitoresti orase care ne surpind prin coloristica si modul curajos in care au fost construite pe pantele abrupte. Aceste localitati au fost atestate inca din sec al XI-lea cand apartineau de Republica Maritima Genova, incepand sa fie cunoscute sub denumirea de “Cinque Terre” in sec al XV-lea. Nu uitati sa degustati fuctele de mare cand treceti prin aceste orase, sunt specialitatea locala. Dupa vizita zonei Cinque Terre, intoarcere si cazare la hotel in zona Pisa.
Ziua 3: PISA – FLORENTA, ORASUL ARTELOR (90 km)
Mic dejun la hotel. Dimineata vom vizita Pisa impreuna cu ghidul local, respectiv Piata Miracolelor, esplanada pe care se afla faimoasele monumente impodobite cu marmura alba: Catedrala, Baptisteriul si turnul inclinat (sec XI- XIII). Poate Pisa nu ar fi fost atat de renumita daca nu ar fi existat turnul inclinat, o adevarata ciudatenie a arhitecturii medievale. Motivul pentru care turnul a inceput sa se incline este unul foarte simplu: greutatea sa era prea mare pentru tipul de sol pe care a fost construit, astfel ca a inceput sa se scufunde. O mica inclinatie a turnului a fost observata chiar in perioada constructiei sale, insa arhitectii au urmat planul initial. In perioada moderna s-au facut eforturi considerabile de consolidare a fundatiei, si intr-adevar privelistea acestui turn care pare ca e pe punctul sa cada este cu adevarat impresionanta. Transfer cu autocarul spre Florenta. Dupa sosirea in Florenta vom face un tur pietonal de aproximativ 3 ore in centrul istoric al orasului Florenta impreuna cu ghidul local. Splendidul oras al artelor a fost recunoscut de UNESCO drept Patrimoniu Universal datorita bogatiei si frumusetii monumentelor sale. Incantatorul centru istoric al orasului ne atrage cu numeroasele sale capodopere, in timp ce arhitectura si marmura colorata a catedralelor sale ne amintesc de trecutul sau glorios si de rolul pe care l-a jucat in dezvoltarea curentului renascentist, al culturii si artei. In timpul turului pietonal vom avea ocazia sa admiram din exterior cateva din cele mai renumite atractii ale orasului, printre care: Catedrala Santa Maria del Fiore, acoperita de faimosul dom al lui Brunelleschi, Baptisteriul si simbolul orasului - celebrul pod Ponte Vecchio. Dupa turul de oras, transfer si cazare la hotel Mediterraneo 4* sau similar.
Ziua 4: EXCURSIE OPTIONALA LA SIENA SI SAN GIMIGNANO (185 km)
Mic dejun la hotel. Azi va propunem o excursie optionala catre doua dintre cele mai frumoase orase medievale ale Toscanei. Aceasta calatorie este un bun prilej pentru a admira si faimoasele coline toscane, unduitoare si fermecatoare, verzi sau galbene, in functie de culturile ce le acopera. Oraselul medieval fortificat San Gimignano evoca imaginea Toscanei medievale mai bine decat oricare alt loc, fiind renumit pentru cele 13 turnuri construite de nobilii rivali in sec al XIII-lea. Siena este unul dintre cele mai sofisticate orase medievale cu o istorie mareata: in sec. XII-XIII Siena era unul dintre cele mai bogate orase ale Europei si era comparabil ca dimensiuni cu Parisul. Piazza del Campo este piata principala a orasului, una dintre cele mai mari piete medievale. In aceasta piata are loc in fiecare an Il Palio di Siena, un concurs ecvestru in care fiecare  circumscriptie a orasului are un reprezentant, traditie ce se pastreaza inca din secolul al XIV-lea. Catedrala din Siena este una dintre cele mai renumite din Italia: construita din marmura alba si verde, are gravuri dintre cele mai elaborate, unele fiind realizate de insusi Michelangelo. Intoarcere si cazare la hotel in Florenta.
Ziua 5: FLORENTA
Mic dejun la hotel. Azi este prevazut timp liber pentru a explora orasul pe cont propriu sau impreuna cu insotitorul de grup. Nu ratati o vizita in Piazzale Michelangelo, de unde veti putea admira o frumoasa panorama asupra orasului si a raului Arno. Transportul intre hotel si oras precum si intre obiectivele turistice nu este inclus. Cazare la hotel in Florenta.
Ziua 6: FLORENTA – BOLOGNA (115 km) – BUCURESTI
Mic dejun la hotel. Eliberarea camerelor de hotel inainte de ora 10:00. Transferla aeroportul din Bologna pentru imbarcare pe zborul companiei Wizzair spre Bucuresti cu decolare la ora 15:50. Aterizare la Bucuresti la ora 18:50.

Afiseaza detaliiAscunde detalii

Contactati-ne pentru cele mai bune oferte de cazare la Toscana-Cinque Terre 2024!

Servicii incluse:
• transport cu avionul pe ruta Bucuresti – Bologna si retur (zbor direct) cu compania Wizzair;
• un bagaj de cala de 20 kg si un bagaj mic de mana;
• check in la aeroport;
• 5 nopti cazare cu mic dejun la hoteluri de 4* in camera standard, astfel: 2 nopti in zona Pisa, 3 nopti in Florenta;
• transferuri cu autocarul: aeroport Bologna – Pisa si hotel Florenta – aeroport Bologna;
• transport local cu autocar dotat cu aer conditionat, conform program;
• tur de oras pietonal in Lucca cu ghid local cu durata maxima de doua ore;
• tur de oras pietonal in Pisa cu ghid local cu durata maxima de doua ore;
• excursie de o zi la Cinque Terre cu ghid local (se viziteaza 3 orase);
• transport cu trenul (bilet la clasa a II-a) intre La Spezia si orasele din Cinque Terre;
• tur de oras pietonal in Florenta cu ghid local cu durata maxima de 3 ore;
• insotitor roman de grup;
• taxele de aeroport (pot suferi modificari).

Nu sunt incluse:
• asigurarea medicala de calatorie (optionala);
• asigurarea storno (optionala), se incheie odata cu contractul de comercializare a pachetului de servicii turistice, in pachet cu asigurarea medicala de calatorie;
• cateringul in timpul zborului;
• biletele de intrare la obiectivele turistice din program;
• taxa turisticala locala, se achita direct la hotel: 3 Euro/ persoana/ noapte pentru hotelul din zona Pisa si 7 Euro/persoana/ noapte pentru hotelul din Florenta;
• excursiile optionale (Siena & San Gimignano);
• bacsisuri pentru prestatorii locali (ex: soferi, personal hotelier, ghizi): 40 EURO/persoana - se practica in Italia, se achita la sosire.

ORAR INFORMATIV DE ZBOR (ore locale):
31.05.2023: Bucuresti 14:00 – Bologna 15:15 durata zborului: 2 ore si 15 min
05.06.2023: Bologna 15:50 – Bucuresti 18:50 durata zborului: 2 ore

GRUP MINIM:
25 persoane. Pentru grup de 20-24 persoane, pretul se majoreaza cu 55 EURO/ persoana. Pentru un numar mai mic de 20 participanti pretul se recalculeaza sau excursia se reprogrameaza. Organizatorul isi rezerva dreptul de a anula acest program daca nu se vor inscrie minim 15 participanti pana cu 60 de zile inainte de fiecare plecare. De asemenea, in cazul unui grup mai mic, agentia isi rezerva dreptul de a schimba compania aeriana sau hotelurile, cu pastrarea standardelor si cu informarea prealabila a turistilor inscrisi. Locurile confirmate suplimentar fata de grupul rezervat pot fi la un tarif mai mare (in functie de disponibilitatile la avion si cazare) si se supun unor reguli diferite de decomandare

TERMENE DE PLATA:
• 20% din pretul pachetului turistic la inscriere;
• 30% din pretul pachetului turistic cu minim 60 zile inaintea plecarii;
• 50% din pretul pachetului turistic cu minim 45 zile inaintea plecarii.
Procentul aferent primei plati sa va calcula in functie de momentul inscrierii. Daca inscrierea intervine cu mai putin de 45 zile inaintea plecarii, pachetul turistic se va achita integral. In cazul nerespectarii termenelor de plata, Tour Operatorul isi rezerva dreptul de a anula rezervarea.

• Siena si San Gimignano: 90 EURO/persoana; tariful este valabil pentru minim 20 persoane participante si include:
transport cu autocarul, tur de oras pietonal in Siena cu ghid local, vizita San Gimignano, insotitor roman de grup.
NOTA: Preturile excursiilor optionale sunt informative si au fost calculate pe baza costurilor din decembrie 2023. Preturile finale vor fi comunicate inainte de plecare.

Formular de contact - Toscana-Cinque Terre 2024

Numele si prenumele:
Telefon:
Adresa de Email:
Adauga mesaj/comanda:
Contacteaza-ma prin Telefon
Contacteaza-ma prin Email
Cod de verificare:
Introdu codul de verificare:


Te-ar mai putea interesa si:

Alege destinatia:

Tara:
Localitate:Selecteaza tara mai intai...

Căutaţi hoteluri

Data Check-in

Data Check-out


Stiri

Curs valutar (July 21, 2024)

MonedaValoareVariatie
EUR (Euro)4.9767-0
USD (Dolar SUA)4.578-0

Bilete de avion Royal Dutch Airlines Bilete de avion French Airlines Bilete de avion Greek Airlines Bilete de avion Austrian Airlines Bilete de avion Italian Airlines Bilete de avion Polish Airlines Bilete de avion Romanian Airlines Bilete de avion Swiss International Air Lines Bilete de avion AEGEAN AIRLINES Bilete de avion Spanish Airlines Bilete de avion Turkish Airlines

Scroll